ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Θα υποστηρίζουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας

“Η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών πολιτικοποιεί ένα αμιγώς περιβαλλοντικό ζήτημα”, υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω ανακοίνωσης.

Παράλληλα, σημειώνει: “Η οικουμενική πρόκληση της προστασίας του περιβάλλοντος θα έπρεπε να ευαισθητοποιεί τις κυβερνήσεις και όχι να χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εντυπώσεων”.

“Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει απαρέγκλιτα την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο πλαίσιο εξωτερικής πολιτικής αρχών”, σημειώνεται

“Με έρεισμα στο διεθνές δίκαιο και, ιδίως, στη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας, της οποίας η Ελλάδα αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος. Η πρακτική της συναλλακτικής διπλωματίας και της χρήσης υβριδικών μέσων για γεωπολιτικά οφέλη δεν προσιδιάζουν στην ελληνική εξωτερική πολιτική”, καταλήγει το ΥΠΕΞ.

Χθες, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απάντησε στη δημιουργία θαλασσίων πάρκων στο Αιγαίο και το Ιόνιο, αναφέροντας πως πρόκειται για “καθεστώς ορισμένων νησιών, νησίδων και βραχονησίδων των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με διεθνείς συμφωνίες”.