Υπάρχει τελικά… θέμα μεταξύ Στ. Κασσελάκη και Π. Πολάκη;

“Φωτιά” πήρε χθες (1/2) το διαδίκτυο μετά από δημοσιεύματα για σύγκρουση Στέφανου Κασσελάκη-Παύλου Πολάκη κατά τη συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές της Κομουνδούρου έσπευσαν να διαψεύσουν τις πληροφορίες για «μετωπική» των δύο ανδρών. Την ίδια ώρα, άλλες κομματικές πηγές επιβεβαίωναν το «θερμό επεισόδιο», με αφορμή τη διαφωνία του Π. Πολάκη σχετικά με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τα εξοπλιστικά.

Αργότερα, ο συντονιστής ΕΠΕΚΕ (Επιτροπή Παρακολούθησης & Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου) προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος έβαλε τελεία, με τον δικό του τρόπο στο ζήτημα, λέγοντας στους δημοσιογράφους, που του ζήτησαν να σχολιάσει τα δημοσιεύματα. «Γιατί πρέπει να απολογούμαι για οποιαδήποτε ιστορία επιστημονικής φαντασίας βγάζει ο οποιοσδήποτε συνάδελφός σας, που διεκδικεί μάλλον το Όσκαρ ηλιθιότητας;» δήλωσε με έντονο ύφος και πρόσθεσε: Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε; Αυτό ό,τι του έρχεται του καθενός στο κεφάλι κάτι θα το διαψεύδουμε;» ανέφερε.

Πάντως, όταν ερωτήθηκε για τα εξοπλιστικά, που φέρονται να ήταν η αφορμή της έντασης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έκρυψε τη διαφωνία του λέγοντας: «Με βάση την ενημέρωση του κύριου Δένδια, ακόμα δεν ξέρουμε πόσο θα πάρουμε, τι κόστος θα έχουν, τι οπλισμό θα έχουν, με τι θα τα πάρουμε και εδώ κάποιοι το παίζουν στρατηλάτες… Θα ξεχάσουμε τι είχε γίνει στο παρελθόν με τα εξοπλιστικά;».

Τι συμβαίνει τελικά;

Και το ερώτημα που τίθεται πλέον εύλογα είναι: τι συμβαίνει στα αλήθεια μεταξύ των δύο πολιτικών;

Στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ είναι γνωστό ότι οι άλλοτε στενές σχέσεις Κασσελάκη-Πολάκη έχουν διαταραχθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «αδειάσει» τον Π. Πολάκη για επίθεσή του, κατά του σκιτσογράφου της «Καθημερινής» Ηλία Μακρή, για σκίτσο του που τον αφορούσε.

Ο βουλευτής Χανίων, ακρογωνιαίος λίθος για την εκλογή του Σ. Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί να εκφράζεται «ωμά» και αιχμηρά στα θέματα, που επιλέγει να  παρεμβαίνει. Από την πλευρά του ο Σ. Κασσελάκης φαίνεται να έχει διαμορφώσει την άποψη -μετά και από σχετικές εισηγήσεις συνεργατών- ότι η… επιθετικότητα Πολάκη βλάπτει την εικόνα του κόμματος. Το πως θα εξελιχθούν τα σύννεφα στις σχέσεις Κασσελάκη-Πολάκη θα φανεί το επόμενο διάστημα, με το συνέδριο του κόμματος να θεωρείται κομβικό σημείο.

Α.Κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ 

Στ. Κασσελάκης στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Οι 4 άξονες του «εθνικού σχεδίου για το ελληνικό όνειρο»