Β. Κόκκαλης: Από τη δικογραφία του ανακριτή Λάρισας προκύπτει ότι ο K. Καραμανλής ενημερωνόταν για την έλλειψη ασφάλειας

«Από την ανάγνωση της δικογραφίας προκύπτει ξεκάθαρα η ανάγκη κλήτευσης των ουσιωδών μαρτύρων, διότι προκύπτει ότι ο κ. Καραμανλής ενημερωνόταν για την έλλειψη ασφάλειας των σιδηροδρόμων», όπως ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην εξεταστική επιτροπή για την τραγωδία των Τεμπών, Β. Κόκκαλης, μιλώντας για το υλικό που απέστειλε η εισαγγελία εφετών Λάρισας στη Βουλή.

Ο ίδιος τόνισε πως το συμπέρασμά του αυτό προκύπτει από τις καταθέσεις ανώτερων στελεχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον ανακριτή Λάρισας.

Σε σχετική ερώτηση εάν αυτό ενέχει ποινικές ευθύνες για τον κ. Καραμανλή, ο κ. Κόκκαλης είπε ότι «θα αξιολογηθούν και θα προκύψουν». Είμαστε υποχρεωμένοι να συγκεντρώσουμε όλα τα στοιχεία, και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής να εξετάσουν μάρτυρες όπως οι κκ Γενηδούνιας, Τσαλίδης, Κατσιούλης καθώς επίσης και ο κ. Τριαντόπουλος «για το δεύτερο έγκλημα, αυτό του μπαζώματος του τόπου του δυστυχήματος» ανέφερε ο κ. Κόκκαλης.