Τον Απρίλιο ο Κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

«Στις 4 Απριλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε στο East Macedonia & Thrace Forum II, που διοργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη από τη City Hub Events, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Γιώργος Τσούνης.

«Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αγαπάει την Ελλάδα και τους Έλληνες πάρα πολύ και οι ΗΠΑ στέκονται πάντα δίπλα στην Ελλάδα» διαμήνυσε.

Εξαίροντας το επίπεδο των διμερών σχέσεων, ξεκινώντας την ομιλία του στο φόρουμ, ο κ. Τσούνης τόνισε πως οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας συνεχίζουν να βρίσκονται ιστορικά στο υψηλότερο επίπεδό τους και η διμερής συνεργασία στην Αλεξανδρούπολη αποτελεί βασική πτυχή αυτής της σχέσης. Επεσήμανε ότι ο 5ος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ-Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον τον περασμένο μήνα ανέπτυξε περαιτέρω τη σχέση αυτή και εξέφρασε την κοινή βούληση των δύο χωρών να συνεχίσουν να προωθούν τους κοινούς τους στόχους για ειρήνη και ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Δυτικά Βαλκάνια, την περιοχή του Εύξεινου Πόντου και πέραν, με βάση τις κοινές δημοκρατικές αξίες.