Τι αλλάζει στο επίδομα παιδιού

Μέτρα για ευάλωτες οικογένειες και κοινωνικές ομάδες παρουσίασε σήμερα η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Οπως η ίδια ανέφερε, οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού που θα λάβουν επιπλέον μιάμιση δόση ανέρχονται σε 800.000, ενώ με το ποσό των 150 ευρώ θα ενισχυθούν ανασφάλιστοι υπερήλικες και χαμηλοσυνταξιούχοι.

Ενίσχυση θα λάβουν και όσοι λαμβάνουν αναπηρικά επιδόματα.

Η κ. Ζαχαράκη ανακοίνωσε και αλλαγές στον τρόπο χορήγησης των επιδομάτων αφού από το 2ο εξάμηνο του ερχόμενου έτους αναμένεται να εφαρμοστεί η προπληρωμένη χρεωστική κάρτα και θα ισχύσει για επιδόματα όπως αυτό της γέννησης κατά τα πρότυπα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που ήδη εφαρμόζεται.

«Έμφαση δίνεται και στην στεγαστική πολιτική. Περισσότερα από 1287 στεγαστικά δάνεια για νέους και ζευγάρια έως 39 ετών έχουν εκταμιευθεί από τις τράπεζες στο πλαίσιο του προγράμματος ”Σπίτι μου”. Στόχος είναι οι εκταμιεύσεις να φτάσουν τις 20.000 το 2024», τόνισε.

Παράλληλα, η υπουργός αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα κοινωνικής στέγασης, από το οποίο ωφελούνται πάνω από 1500 ευάλωτοι πολίτες.

«Ο προϋπολογισμός για όλες τις δράσεις που αφορούν τη στέγαση ανέρχονται σε 2,2 δισεκ. ευρώ με έμφαση στην κοινωνική αντιπαροχή δημοσίων κτιρίων και οικοπέδων όπου ιδιωτικές επιχειρήσεις θα αναλάβουν ανακαίνιση και κατασκευή διαμερισμάτων, με ένα ποσοστό να αποδίδεται, βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, σε όσους πολίτες έχουν ανάγκη», κατέληξε.