ΣΥΡΙΖΑ: Στροφή στην Κεντροαριστερά ζητούν Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος & Ραγκούσης

«Είναι στο χέρι μας πλέον να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για να γίνει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ισχυρός και πλειοψηφικός απέναντι στη ΝΔ», επισημαίνουν, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης.

Συγκεκριμένα, τονίζουν ότι «η Πρόεδρος των Ευρωσοσιαλιστών κ. Γκαρθία-Πέρεθ μεταξύ άλλων δήλωσε ότι προέχει “ο ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει πού βρίσκεται και πού θέλει να ανήκει”».

Παράλληλα, αναφέρουν πως «πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι σήμερα το 62% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τοποθετούν το κόμμα στην Κεντροαριστερά και αν αθροίσουμε και όσους το τοποθετούν στο Κέντρο, φτάνουν μαζί το 72%».

«Στην ίδια έρευνα, οι ψηφοφόροι μας υποστηρίζουν τις πάγιες ταυτοτικές θέσεις του κόμματος γεγονός που δείχνει πως η τοποθέτησή μας στην Κεντροαριστερά δεν συνεπάγεται αλλοίωση της φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αλλά ευθυγράμμιση με την εκλογική του βάση και την εκλογική του προσδοκία», αναφέρουν.

«Πρόκειται για θετικές εξελίξεις» και πως «είναι στο χέρι μας πλέον να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για να γίνει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ισχυρός και πλειοψηφικός απέναντι στη ΝΔ», καταλήγουν.