ΣΥΡΙΖΑ: Πώς φτάσαμε στη θερμή στήριξη του Νίκου Παππά στον Στέφανο Κασσελάκη

Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Παππάς απευθύνονταν στην ίδια δεξαμενή μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι αντικειμενικά η μεγαλύτερη, αυτή των ένθερμων υποστηρικτών του Αλέξη Τσίπρα (οι προεδρικοί κωδικοποιημένα).

Συνεπώς, η πολιτική λογική οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι η πλειονότητα των ψηφοφόρων του Νίκου Παππά στον πρώτο γύρο, στον δεύτερο θα στρεφόταν στον Στ. Κασσελάκη.

Παρά τις κοινές αναφορές, δεν ήταν βέβαιη η ανοιχτή στήριξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον μεγάλο νικητή της πρώτης Κυριακής. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκλιναν προς την τήρηση, δημοσίως τουλάχιστον, ουδετερότητας από τον πρώην υπουργό.

Μάλιστα ακόμα και χθες το βράδυ, στελέχη από το περιβάλλον του Νίκου Παππά, διέψευδαν δημόσια τα περί έκφρασης στήριξης, ενώ υπήρχαν σχετικά δημοσιεύματα.  Ωστόσο, την ίδια ώρα τα δύο επιτελεία ήταν σε επικοινωνία και αργότερα θα κατέληγαν σε συμφωνία για το κείμενο, που την άλλη μέρα αποτέλεσε την κοινή ανακοίνωση των δύο πολιτικών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σημαντικό ρόλο στην προσέγγιση των δύο πλευρών έπαιξε o Παύλος Πολάκης, στυλοβάτης της υποψηφιότητας Κασσελάκη, ο οποίος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Νίκο Παππά.  «Εξαιρετική εξέλιξη. Άριστα είκοσι!» έγραψε ο βουλευτής Χανίων στο fb σχολιάζοντας τη δημόσια στήριξη του Ν. Παππά στον Στ. Κασσελάκη και τις θερμές δηλώσεις των δύο ανδρών στο περιστύλιο της Βουλής.

«Συμμετοχή, ενότητα, νίκη»

Η κοινή ανακοίνωση Στέφανου Κασσελάκη-Νίκου Παππά είναι η ακόλουθη:

 «Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη.

Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.

Έστειλαν μήνυμα ενότητας.

Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών. Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης.

Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη.

Υπερασπιζόμαστε

  • την εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο  2015 – 2019. Διεκδικούμε λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.
  • την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του Ελληνικό Όνειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία.

Ξανακερδίζουμε

  • τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα.
  •  τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης για να ανασυγκροτήσουμε την Ελλάδα με θεσμικές αλλαγές και δικαιοσύνη παντού.

Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη».

Α.Κ.