ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης με μεγάλη νίκη- Τα επίσημα αποτελέσματα στο 75%

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται ο Στέφανος Κασσελάκης, επιτυγχάνοντας μεγάλη νίκη και στη δεύτερη Κυριακή, όπως φαίνεται από τα πρώτα αποτελέσματα της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ). 

Στο 75% των ψηφισάντων, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Δρόσος, ο Στέφανος Κασσελάκης λαμβάνει ποσοστό 56,69% (56.461 ψήφους) έναντι 43,31% (43.139 ψήφους) της Έφης Αχτσιόγλου.

Η Ε. Αχτσιόγλου συνεχάρη, με τηλεφώνημά της τον Στ. Κασσελάκη για τη νίκη του!

Το πρώτο μήνυμα του Παύλου Πολάκη στο fb: «Η νικη θα είναι μεγάλη.
Πάμε με όραμα ,πρόγραμμα και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ να χτισουμε το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχει ανάγκη η Ελληνικη κοινωνία για να κυβερνήσει και να αλλάξει τη χώρα.
ΧΩΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ,ΜΠΟΡΟΥΝ και ΑΝΤΕΧΟΥΝ !!
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους σας από τα Σφακια!!!»

Το «XT» έγραφε χθες (23/9) τους τρεις λόγους που οι λυσσαλέες επίθεσεις που δέχθηκε τελευταία, δεν θα αγγίξουν τον Στέφανο Κασσελάκη:

  • Γιατί η πλειοψηφία των μελών –παλιών και νέων- του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει ότι το κόμμα πρέπει να πορευτεί υπό την ηγεσία του Στ. Κασσελάκη, για να έχει πιθανότητες να επιστρέψει σε τροχιά εξουσίας και να αντιπαρατεθεί στα ίσα με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκης. Επιπλέον έχουν πειστεί ότι μόνο αυτός μπορεί να επιβάλλει τον αναγκαίο μετασχηματισμό του κόμματος.
  • Γιατί, η επιτυχία μιας επίθεσης εξαρτάται και από αυτόν που την εξαπολύει. Και οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του 35χρονου ομογενή έχουν ταυτιστεί με το πνεύμα στασιμότητας, με αδυναμία προωθητικών κινήσεων, με βόλεμα στον μικρό ελεγχόμενο ΣΥΡΙΖΑ και με υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα.
  • Γιατί ο Σ. Κασσελάκης δεν εμφανίστηκε ως ο πολιτικός κολοσσός, που θα σηκώσει στις πλάτες του τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν καλλιέργησε υπερβολικές προσδοκίες. Δεν έκρυψε από την πρώτη στιγμή αδυναμίες του σε πολιτικό επίπεδο, αφού δεν έχει χρόνια προϋπηρεσίας στην πολιτική. Αναγνώρισε ότι δεν «τα ξέρει όλα», ότι δεν κατέχει την «υπέρτατη πολιτική αλήθεια», υποσχόμενος ταυτόχρονα ότι θα γίνει καλύτερος με δουλειά. Έτσι, σε συνδυασμό με το αδιαμφισβήτητο επικοινωνιακό του χάρισμα έγινε συμπαθής στον μέσο ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει κουραστεί και από τις ατέρμονες θεωρητικολογίες, δίχως πρακτικό αντίκρισμα.