ΣΥΡΙΖΑ: Να καταθέσει στην εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως εκείνος “είχε προειδοποιήσει εγγράφως τον Κώστα Καραμανλή και την υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών”.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: “Επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι με το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη η ελληνική κοινωνία βίωσε μια τραγωδία η οποία είχε προαναγγελθεί. Μόνο που αυτοί που γνώριζαν τον κίνδυνο και είχαν την ευθύνη να τον αποτρέψουν, δεν το έπραξαν. Την πρώτη ευθύνη φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος εμφανίστηκε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών να αρνείται κάθε γνώση των σοβαρών προβλημάτων και να επικεντρώνεται στον «ανθρώπινο παράγοντα»”.

“Μόνο που γνώριζε. Γνώριζε και τώρα ψεύδεται, διαστρεβλώνει τα γεγονότα, τα ερμηνεύει κατά το δοκούν, τα αποσιωπά όταν δεν τον βολεύουν. Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Σερρών της ΝΔ και η κυβέρνησή του γνωρίζουν, ψεύδονται και συγκαλύπτουν. Για μια ακόμη φορά”, σημειώνεται.

“Το επιβεβαιώνει το σημερινό, αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία». Ενάμιση χρόνο πριν από τη τραγωδία, στις 6 Σεπτεμβρίου 2021, ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, σε επιστολή του, η οποία κοινοποιήθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αναφερόταν στον «ορατό κίνδυνο να υπάρξει ένα συμβάν μεγίστης σοβαρότητας»”, υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

“Είναι φανερό. Η επιστολή αυτή, για τα «Σοβαρά λειτουργικά προβλήματα του Ελληνικού Σιδηροδρόμου», εξηγεί και τον λόγο για τον οποίο η κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή είχε απορρίψει το αίτημα να καταθέσει ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε σήμερα εκ νέου αίτημα να καταθέσει ως μάρτυρας. Θα το αρνηθεί κι αυτή τη φορά η κυβερνητική πλειοψηφία;”, διερωτάται το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

“Η ύβρις απέναντι στα θύματα, η προσβολή των οικογενειών τους, η συγκάλυψη της αλήθειας, είναι, δυστυχώς, η τακτική της κυβέρνησης της ΝΔ για να αποφύγει την μεγάλη ευθύνη της, η οποία προκύπτει από τη δυνατότητα που είχε ως κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις που θα προστάτευαν την ανθρώπινη ζωή. Αλλά δεν θα τα καταφέρει. Όχι αυτή τη φορά. Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί”, κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.