ΣΥΡΙΖΑ: Να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός άμεσα στα 900 ευρώ τουλάχιστον

Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 900 ευρώ τουλάχιστον ζήτησε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνάντηση του με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Ο ίδιος τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει το πρώτο βήμα ενός μεγαλύτερου σχεδίου για να υπάρχει επισφάλεια στον κόσμο της εργασίας». Παράλληλα, έκανε λόγο για «συγκεντρωτισμό στην κεφαλαιακή δομή της χώρας και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών» απο την κυβέρνηση, σημειώνοντας πως υπονομεύσει τα εργατικά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, ενώ η ακρίβεια «ταλανίζει όλη την κοινωνία και τα εργατικά στρώματα» και δεν αυξάνονται τα εισοδήματα.

«Τα εισοδήματα στη χώρα μας είναι ακόμα πάρα πολύ χαμηλά και γι’ αυτό είμαστε στη θέση 24 από τις 27 χώρες της ΕΕ. Σύγκλιση ελάχιστη σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη ό,τι και να λέμε για τους δημοσιονομικούς μας στόχους», σημείωσε και επεσήμανε πως η κυβέρνηση ότι έχει επιβάλει και την «φτηνή ελαστική εργασία».

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους αγώνες σας, θέλουμε να υπάρχει κατοχύρωση της διαπραγματευτικής δύναμης στον συνδικαλισμό, γιατί είναι στοιχείο Δημοκρατίας για εμάς. Είναι στοιχείο δικαιοσύνης και στοιχείο ανάπτυξης γιατί μία κοινωνία πρέπει να μπορεί να στηρίζεται σε μια στέρεα βάση και η εργασία, οι άνθρωποι του μόχθου, είναι αυτή η βάση», δήλωσε

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι τα trickle down economics είναι μια οικονομική θεωρία, «οικονομική που ούτε στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχει πετύχει», προσθέτοντας ότι τα χρόνια του Ρήγκαν το χρέος στις ΗΠΑ αυξήθηκε πάρα πολύ. Σημείωσε ότι μια τέτοιου τύπου ανάπτυξη, δεν είναι βιώσιμη, «όπως γνωρίζουμε επίπονα στην Ελλάδα».

«Θέλουμε να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός άμεσα στα 900 ευρώ τουλάχιστον», υπογράμμισε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι αυτό είναι το αυτονόητο καθώς «δεν μπορεί κάποιος να επιβιώσει σε αυτή τη χώρα με τους τωρινούς μισθούς» και «σίγουρα με λιγότερα από 900 ευρώ είναι αδύνατον» και συμπλήρωσε: «Επίσης θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι ότι υποστηρίζουμε αυτό που κατανοώ ότι είναι ένα πάγιο αίτημα σας για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».

«Θέλουμε να στηρίξουμε τους αγώνες σας και να είμαστε όσο πιο παραγωγικοί γίνεται σε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε.