ΣΥΡΙΖΑ: Η μεσαία τάξη χωρίς ασφάλιση – 1 εκατ. χαμένες ρυθμίσεις στον ΕΦΚΑ

Λόγο για «ένα εκατομμύριο χαμένες ρυθμίσεις στον ΕΦΚΑ», κάνουνσε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα στοιχεία έκθεσης του ΚΕΑΟ.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν:” Εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ «πνίγονται» στα χρέη. Χάνουν την ασφαλιστική τους ικανότητα και την πρόσβαση στη φαρμακευτική και ιατρική περίθαλψη” και προσθέτουν:

“Σύμφωνα με την έκθεση του ΚΕΑΟ, που δημοσιεύει σήμερα η Ναυτεμπορική:

• Τα ληξιπρόθεσμα χρέη ανέρχονται πλέον σε 47,5 δισ. ευρώ.

•Οι ασφαλισμένοι, που αδυνατούν να καταβάλλουν τις (υψηλές) δόσεις τους, έχουν εγκαταλείψει οριστικά ένα εκατομμύριο ρυθμίσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε οφειλές 17,5 δισ. ευρώ”.

“Η μεσαία τάξη πληρώνει την υλοποίηση του σχεδίου Πισσαρίδη και την εμμονή της Ν.Δ. στην εκκαθάριση της αγοράς, οδηγείται στον Καιάδα του ιδιωτικού χρέους.

Η γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους συνολικά, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, θα ανατάξει την οικονομία και την κοινωνία. Με διαγραφή μέρους και ρύθμιση του υπολοίπου των χρεών, με εγγύηση – επιδότηση των βιώσιμων επιχειρηματικών και στεγαστικών αναδιαρθρώσεων οφειλών, με προστασία της α’ κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης, της αγροτικής γης, αλλά και των εύλογων δαπανών διαβίωσης”, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.