Συνταξιούχοι γίνονται συγκάτοικοι για οικονομικούς λόγους

Με στόχο να ανταπεξέλθούν στις υποχρεώσεις και να μην επιβαρύνουν τα παιδιά τους, δύο συνταξιούχοι αποφάσισαν να συγκατοικήσουν, ενώ τονίζουν πως προχώρησαν σε αυτή την κίνήση και για να έχουν παρέα και να μην βρεθούν μελλοντικά σε οίκους ευγηρίας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τονίζουν πως χωρίς συζύγους και συντρόφους έμειναν μόνοι, αλλά είδαν ότι η ανάγκη για συντροφικότητα και παρέα γέννησε την ιδέα της συγκατοίκησης.

Επίσης, επισημαίνουν πως η σκέψη του να καταλήξουν σε κάποιο ίδρυμα δεν τους αρέσει ούτε να επιβαρύνουν τα παιδιά τους όμως θέλουν.

Τότε αποφάσισαν να ιδρύσουν τον σύλλογο «Συγκατοίκηση Φίλων 60+», ο οποίος αριθμεί πάνω από 300 μέλη.

Η Ρίτσα Τζούτζου, ιδρυτικό μέλος συλλόγου αναφέρει στον ΑΝΤ1: «Εγώ είμαι από τα ιδρυτικά μέλη. Μου άρεσε η ιδέα, είχα μείνει ξαφνικά μόνη μου και είχα ανάγκη παρέα και έδεσε το γλυκό. Γνωρίστηκα με κύριες γιατί στην αρχή μόνο κυρίες είχαμε έκανα μία πολύ καλή φίλη μετά δεύτερη, κάναμε εκδρομουλες, ταβερνούλες και λοιπά…».

Ο Σάκης Καβακόπουλος, συντονιστής του συλλόγου, μιλά για το εγχείρημά τους: «Εγώ πέρσι τον Αύγουστο έπρεπε να αφήσω το σπίτι που έμενα γιατί η κόρη μου μεγάλωσε και έπρεπε να ζήσει μόνη της να κάνει τη ζωή της, στο δικό της σπίτι… Ήθελα να την απαλλάξω από την ανάγκη της φροντίδας μου, γιατί έτσι έχω μάθει να τα καταφέρνω μόνος χωρίς να γίνομαι βάρος στους άλλους».