Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους συνταξιούχους – Ποια τα αιτήματα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης πραγματοποιούν, σήμερα, οργανώσεις συνταξιούχων, με πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Τα αιτήματα τους είναι τα ακόλουθα:

– Δημόσιο, δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας-πρόνοιας πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος.

– Εξασφάλιση από το κράτος δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους.

– Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των άλλων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

– Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στις άλλες μονάδες υγείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.

– Να μην κλείσει ή να μην συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία και το σύνολο των δομών που έκλεισαν, λόγω περικοπών.

– Κατάργηση κάθε είδους πληρωμής στην Υγεία.

– Απολύτως δωρεάν, με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό, φάρμακα, θεραπείες, σύγχρονα θεραπευτικά μέσα και τεχνολογικά βοηθήματα για όλους με κανένα όριο, πλαφόν ή αποκλεισμό σε ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους, Έλληνες ή μετανάστες.

– Πλήρης στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με τις ανάγκες. Ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ, με ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού ασθενοφόρων, μέσων επίγειων-πλωτών-εναέριων. Στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας συντήρησης του στόλου με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

– Καμία ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας.

– Αγροτικά ιατρεία στελεχωμένα σε όλα τα χωριά.

– Να οργανωθεί ιδιαίτερη φροντίδα με υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες και τους νεφροπαθείς.

– Δημόσιο και δωρεάν πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” για όλους, χωρίς πλαφόν, εξαιρέσεις και περικοπές, με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

– Δωρεάν μετακίνηση των ασθενών και των συνοδών τους.

– Δημιουργία δημόσιων δομών και οίκων ευγηρίας για την τρίτη ηλικία.

– Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που να συνδέονται με όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος υγείας και να παρέχονται δωρεάν.

– Όχι στην κατάργηση των ειδικών ψυχιατρικών νοσοκομείων.