Στ. Κασσελάκης στον ANT1: Οι απαντήσεις για τον πόθεν έσχες του και τα πυρά κατά Μητσοτάκη και Γεωργιάδη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε απόψε  συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το πόθεν έσχες του, ανέφερε αρχικά: «Ασχολείται με αυτό η ΝΔ τη στιγμή που στη λαϊκή περιουσία, αποτυγχάνουμε να συγκλίνουμε με την ΕΕ επί δεκαετίες, τη στιγμή που η ΝΔ είναι το πιο υπερχρεωμένο κόμμα της ΕΕ με μη-δημόσιες οφειλές, τη στιγμή που χρεωκοπήσαμε λόγω αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και ανοσίας στο μαύρο χρήμα της πολιτικής».

Επίσης δήλωσε για το θέμα: “Δεν είναι δυνατόν να δημιουργεί η κυβέρνηση θέμα για εμένα και τα περιουσιακά μου στοιχεία και οι ρυθμίσεις των οφειλών της ΝΔ να μην είναι δημόσιες. Δεν είναι δυνατόν το πιο υπερχρεωμένο κόμμα στην Ευρώπη να κάνει αυτή την καμπάνια. Εγώ τα δούλεψα, έχω πετύχει και έκανα περιουσία. Όταν ανοίξει η πλατφόρμα για το πόθεν έσχες θα παρουσιάσω και τα παραστατικά για τα περιουσιακά μου στοιχεία. Το πόθεν έσχες μου έγινε θέμα από την κυβέρνηση και από τα μίντια από που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία από την κυβέρνηση. Εμείς δεν έχουμε καμία πολιτική ή οικονομική επιρροή στα μίντια. Το ζήτημα είναι σημαντικό. Η χώρα δεν έχει πετύχει σύγκλιση με την ΕΕ, στην αγοραστική δύναμη είμαστε πάνω από την Βουλγαρία. Για ποιο λόγο η Ελλάδα μετά από τόσες δεκαετίες δεν πέτυχε την σύγκλιση. Γιατί χρεωκοπήσαμε; Η απάντηση είναι ότι έχουμε θέμα με την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, δεν μπορεί να περιμένει ο Έλληνας να αλλάξει κάτι στην χώρα αν έχει αποκτήσει ανοσία στα ζητήματα διαφάνειας και αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος”.

«Η εταιρία στην αλλοδαπή ήταν η μία και μοναδική παρατυπία μου την οποία παραδέχομαι, για την οποία δε ζητώ καμία ατιμωρησία του τύπου “αρχειοθέτηση της υπόθεσης” και η οποία δεν είχε καμία επίπτωση στον Έλληνα πολίτη. Κι αυτό παρότι ο νόμος είχε σκοπό να απαγορεύει την έξοδο μαύρου χρήματος από Ελλάδα προς εξωτερικό και όχι αντίστροφα την είσοδο λευκού χρήματος ομογενών όπως εγώ από το εξωτερικό προς την Ελλάδα. Η ΝΔ μάλιστα που έβαλε και ομογενείς στο ψηφοδέλτιό της έπρεπε να καταργήσει την διάταξη», ανέφερε στη συνέχεια.

«Τα εισοδήματα τα οποία ανακοίνωσα είναι από μισθούς, και μπόνους που μου έδωσαν οι επενδυτές μου επειδή τους προκάλεσα κέρδη. Το ένα δάνειο είναι η υποθήκη του σπιτιού στη Νέα Υόρκη. Την πληρώνω νοικιάζοντάς το. Το άλλο είναι το φοιτητικό δάνειο του Τάηλερ. Από την άλλη ο πρωθυπουργός κρύβει τα Paradise papers, κρύβει το σπίτι του Βολταίρου, η Βουλή τον καλύπτει με αρχειοθέτηση της υπόθεσης, εν τω μεταξύ περνούν 4 εκλογικές αναμετρήσεις, και κλαψουρίζει ότι σπούδασε τα παιδιά του σε ακριβά πανεπιστήμια πουλώντας ακίνητα», ολοκλήρωσε την αναφορά του ο κ. Κασσελάκης, σχετικά με το πόθεν έσχες του, ενώ δεν έλειψε και μια μομφή προς τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, «να μην ανησυχεί αν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψω. Πάντως δεν θα χρειαστεί να πουλήσω επιστολές του Ιησού και μετά ως υπουργός Υγείας, να αποκαλώ κάφρους και ανθρωπάκια τους νοσηλευτές».

Επίσης, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: “Υπάρχει μία οικογένεια (εννοούσε του πρωθυπουργού) που κλαψουρίζει ότι πρέπει να πουλήσει σπίτι για να σπουδάσει τα παιδιά της. Που είναι το σπίτι του Βολταίρου στο πόθεν έσχες του πρωθυπουργού; Είναι κρίμα ένα ολόκληρο σύστημα να θέλει να αποπροσανατολίσει την κοινωνία με επίθεση σε έναν έντιμο άνθρωπο που παρουσίασε τα περιουσιακά του στοιχεία. Λείπουν δύο χρόνια από τα πόθεν έσχες του πρωθυπουργού. Γιατί είναι η κλειστή η πλατφόρμα για το πόθεν έσχες;”

«Οι προτάσεις μας είναι πλεονασματικές»

Σε ερωτήσεις για τις οικονομικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και από που θα βρεθούν τα χρήματα απάντησε: “Οι προτάσεις μας είναι πλεονασματικές. Ο κ. Μητσοτάκης είπε αρχικά ότι θα είναι 45 δις σε έναν χρόνο. Μετά είπε ότι θα είναι 45 δις την τετραετία. Και μετά είπε ότι αποκλίνουν από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Και εδώ ψέματα. Η πρόταση μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, είναι μία ανάσα στην κοινωνία που ασφυκτιά. Έχει 2,7 δις κόστος και έχουμε αντίβαρα από την φορολόγηση των τραπεζών και των εταιρειών της ενέργειας, που θα αποδώσει 3,2 δις ευρώ. ‘Αρα θα έχουμε και πλεόνασμα. Οι ελληνικές τράπεζες είναι από τις πιο κερδοφόρες στην Ευρώπη, κλείνουν υποκαταστήματα, έχουν τη μεγαλύτερη διαφορά στα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων, οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν ζημιωθεί 40 δις για να τις ανακεφαλαιοποιήσουν. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει θέμα με την επενδυτική βαθμίδα αν φορολογήσουμε τις τράπεζες. Έχουν τεράστια κόστη στις συναλλαγές, ενώ έχουν αποκλεισμένη την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Όταν μιλάμε ότι το 26% της κοινωνίας είναι στα πρόθυρα της φτώχειας και του αποκλεισμού πρέπει να παρέμβει το κράτος και να αντλήσει χρήματα από εκεί που έχει επενδύσει ο ελληνικός λαός και ένας τομέας είναι οι τράπεζες. Η σπατάλη στην κρατικοδίαιτη οικονομία να μειωθεί”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ 

Στ. Κασσελάκης: Σε γιγαντοοθόνη το πόθεν έσχες του και η πρόκληση στον Μητσοτάκη -Δείτε τα έγγραφα