Στ. Κασσελάκης στον Alpha: Τι είπε για το μαύρο χρήμα, την «Αυγή» και τον Αλ. Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον Αντ. Σρόιτερ.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την Κεντροαριστερά, αλλά και στη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Για το ταξίδι του στις ΗΠΑ ανέφερε ότι αποσκοπούσε στην δημιουργία της «υποδομής με επαφές για να στηρίξουμε τις προσπάθειες του προοδευτικού κόσμου. Είδαμε το κύμα υπέρ της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη».

 

Συνεχίζοντας είπε: «Είδα την αίθουσα να χειροκροτά με χαρά τις μισαλλόδοξες αναφορές του κ. Σαμαρά. Η ΝΔ δεν έχασε μόνο από τον γάμο προς τα δεξιά, αλλά και από τον κεντρώο χώρο. Δεν καρπωθήκαμε όσο έπρεπε από την μείωση, αλλά θα χτίσουμε αξιοπιστία και θα το καρπωθούμε».

Στο κρίσιμο θέμα του «μαύρου» χρήματος που αναφέρθηκε με ανάρτησή του ανέφερε: «Έχει ενδιαφέρον ότι όταν ένας νέος άνθρωπος έξω από το σύστημα λέει αυτές τις λέξεις γίνεται πανικός στο σύστημα». Εξηγώντας αναφέρθηκε στο χρέος της ΝΔ: «Δεν γνωρίζουμε το χρέος της ΝΔ, πώς ρυθμίζεται, πώς πληρώνει τις προεκλογικές της δαπάνες. Πρότεινα να έλθουν εταιρείες διεθνούς κύρους για έλεγχο των οικονομικών σε βάθος δεκαετίας. Τόσος κόσμος που κινδυνεύει να χάσει τα σπίτια του δεν μπορεί να έχει τέτοια ρύθμιση. Από που προέρχονται οι πόροι;».

Εξήγησε ότι «αναφέρομαι στις επιλογές που μου πρότειναν για να μη υπάρχει η επίμονη επιλογή του εξορθολογισμού που αφορά και τα Μέσα Ενημέρωσης. Δεν ξέρω να υπάρχει ζήτημα μαύρου χρήματος, αλλά πρέπει να μιλήσετε στον προηγούμενο οικονομικό διευθυντή». Στη συνέχεια ανέφερε ότι «μου πρότειναν «μαύρο» χρήμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μου έφερε κανείς σακούλα».

Ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις στα όργανα τις επόμενες ημέρες σχετικά με το κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου της «Αυγής» και επεσήμανε ότι η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε κατά πολύ.

«Η σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα είναι αμιγώς πολιτική, το έργο που έκανε είναι πολύ καλό, το τιμώ και είναι η παρακαταθήκη στην οποία πρέπει να πορευτούμε», σημείωσε ακόμα ο Στέφανος Κασσελάκης.