Στ. Κασσελάκης στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Οι 4 άξονες του «εθνικού σχεδίου για το ελληνικό όνειρο»

Στην εισήγησή του στην αποψινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, ανέλυσε τους τέσσερις άξονες του «εθνικού σχεδίου για το ελληνικό όνειρο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις άξονες που ανέφερε ο κ. Κασσελάκης είναι:

  1. Ανασυγκρότηση του κράτους, ώστε αυτό να καταστεί αποδοτικό και λειτουργικό.
  2. Ευημερία και πρόοδος για όλους.
  3. Μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας.
  4. Πατριωτική και υπερήφανη εξωτερική πολιτική.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε: «Η κοινωνία περιμένει πολλά από εμάς. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων τα περνάει δύσκολα». Ακολούθως εξήγησε:

  • Η ακρίβεια και η κερδοσκοπία είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της κοινωνίας.
  • Ταυτόχρονα, η κατάσταση στο ΕΣΥ χειροτερεύει από μέρα σε μέρα. Η ρύθμιση για τα απογευματινά χειρουργεία ουσιαστικά διαλύει το ΕΣΥ. Οι υποδομές του συστήματος Υγείας που χρηματοδοτήθηκαν από τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, εκχωρούνται στους ιδιώτες. Εμπορευματοποιείται το ΕΣΥ, δημιουργούνται 2 ταχύτητες ασθενών.
  • Δεν είναι το πρόβλημα της παιδείας της χώρας μας ότι δεν υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει δίκιο που αντιδρά, που κινητοποιείται, που διαδηλώνει.
  • Ο Μητσοτάκης φοβάται την αντίδραση των νέων ανθρώπων. Έφτασε στο σημείο, ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου των υποκλοπών, να παρομοιάζει τους φοιτητές με ληστές.
  • Την ίδια στιγμή, φοβάται και τον αγροτικό κόσμο. Και προσπαθεί να κοροϊδέψει τους αγρότες. Ακόμα και τους αγρότες της Θεσσαλίας. Τώρα θυμήθηκε ότι η αναστολή διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος σε πλημμυροπαθείς αγρότες.
  • Εμείς έχουμε προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής. Οι προτάσεις που καταθέσαμε είναι κοστολογημένες και στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Αναφέρθηκε τέλος στις εσωκομματικές διεργασίες και ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία ότι διερευνάται η δυνατότητα για την διεξαγωγή των εκλογών σε Οργανώσεις Μελών, Νομαρχιακές Επιτροπές και συνέδρων, με υβριδικό μοντέλο ηλεκτρονικής και φυσικής παρουσίας, σηματοδοτώντας τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιακή μετάβαση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.