Στ. Κασσελάκης: «Από εδώ και πέρα θα σας ταράξω στη συλλογικότητα»- Καταστατικό συνέδριο 4-6 Οκτωβρίου

«Μόνο αυτοί που δεν τολμούν δεν λένε mea culpa», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης χθες βράδυ κατά την δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «από εδώ και πέρα θα σας ταράξω στη συλλογικότητα».

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Ετοιμαστείτε τα όργανα να συνεδριάζουμε συνεχώς ακόμα κι τον Αύγουστο αν χρειαστεί. Αλλά θα είμαι ξεκάθαρος σε κάτι: μέσα στα όργανα όντως μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Αν όμως, την επόμενη μέρα είστε σε μια δημόσια πλατφόρμα και αντιφάσκετε με το πνεύμα και τις αποφάσεις του κόμματος και των οργάνων, χωρίς να τηρούμε το καταστατικό που διαχωρίζει προσωπική θέση από την κομματική θέση, τότε θα πρέπει πάρουμε θέση. Αυτό δεν είναι απειλή. Είναι κοινή λογική. Είναι τίμια και έντιμη συμφωνία για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά. Σεβόμαστε το κόμμα μας έμπρακτα από εδώ και πέρα όλοι μας.»

Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε να πραγματοποιηθεί το καταστατικό συνέδριο του κόμματος στις 4-6 Οκτωβρίου. Επίσης υπερψηφίστηκε με καθαρή πλειοψηφία η εισήγηση του προέδρου του κόμματος για τις καταστατικές αλλαγές. Απορρίφθηκαν οι δύο προτάσεις που είχαν κατατεθεί για εσωκομματικά δημοψηφίσματα. Το πρώτο για την σύγκλιση των δυνάμεων Αριστεράς και Κεντροαριστεράς και το δεύτερο για τις οργανωτικές αλλαγές του κόμματος.
Για τις συνεργασίες 

Για το θέμα των συνεργασιών στον χώρο της Αριστεράς και Κεντροαριστεράς ο Στ.  Κασσελάκης ανέφερε: «Έχουμε περάσει πολλά, είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση, η ηγέτιδα δύναμη του προοδευτικού κόσμου με ξεκάθαρα αριστερές ιδέες. Η αξιωματική αντιπολίτευση κι εγώ προσωπικά θα ηγηθούμε της πρωτοβουλίας για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων».

Αναφέρθηκε σε προτάσεις για το ιδιωτικό χρέος και τα υπερκέρδη των τραπεζών και πρόσθεσε: «Θα πάρω τηλέφωνο όποιον κι αν είναι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ όταν είναι έτοιμες αυτές οι προτάσεις και θα δούμε τι θα πούνε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ 

Στ. Κασσελάκης: Οι προτάσεις του για αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ-«Ενώσεις δια της απλής συγκολλήσεως δεν κέρδισαν ποτέ ένα κόμμα που κυβερνά»