Σκρέκας: Μειώσεις σε 3.900 προϊόντα – 15% κάτω το βρεφικό γάλα

“Μέχρι στιγμής έχουν μειωθεί οι τιμές σε 3.900 βασικά προϊόντα για κάθε νοικοκυριό. Ήδη διαπιστώσαμε ότι και στο βρεφικό γάλα οι τιμές στο ράφι έχουν μειωθεί κατά 15%“, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Κωστας Σκρέκας, ευρισκόμενος σε κατάστημα σούπερ μάρκετ, κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νεων κυβερνητικών μέτρων κατά της ακρίβειας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: “Τα μέτρα που λάβαμε είναι μόνιμα, διαρθρωτικά και αποσκοπούν στο να διορθώσουν δομικές στρεβλώσεις δεκαετιών στην αγορά. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όλους τους πολίτες απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας και να οδηγηθούμε σε μόνιμη αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

Μέχρι στιγμής έχουν μειωθεί οι τιμές σε 3.900 βασικά προϊόντα για κάθε νοικοκυριό. Ήδη διαπιστώσαμε ότι και στο βρεφικό γάλα οι τιμές στο ράφι έχουν μειωθεί κατά 15%. Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθειά μας, ώστε οι καταναλωτές να βλέπουν μόνιμα χαμηλότερες τιμές στα σούπερ μάρκετ”.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Αναπτυξης: «τα μέτρα αυτά συνιστούν αφενός μία δέσμη παρεμβάσεων άμεσης εφαρμογής με σκοπό την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης για τους καταναλωτές και αφετέρου για μία δομική μεταρρύθμιση στη λειτουργία της αγοράς του λιανεμπορίου, στην οποία παρατηρούνται χρόνιες παθογένειες και στρεβλώσεις».