Σκληρές μάχες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (βίντεο)

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε σήμερα ότι τα στρατιωτικά μέτρα που εφαρμόζει στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, συνεχίζονται με επιτυχία.

“Θέσεις μάχης, στρατιωτικά οχήματα, θέσεις πυροβολικού και αντιαεροπορικών πυραύλων, σταθμοί ράδιο-ηλεκτρονικών παρεμβολών, αλλά και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός που ανήκε σε μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Αρμενίας, έχουν αδρανοποιηθεί”, όπως αναφέρθηκε σε μία ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Όπως παρουσίασε σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) ο ιστότοπος Black hat το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιεί πακιστανικής κατασκευής πυραύλους για να πλήξει στόχους στην περιοχή του Καραμπάχ, στην Αρμενία.

Απομακρύνθηκαν 7.000 άτομα 

Οι αυτονομιστές στην αποσχισθείσα περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ δήλωσαν την Τρίτη ότι περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι από 16 χωριά στην ορεινή περιοχή, έφυγαν μετά την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης του Αζερμπαϊτζάν.

«Πάνω από 7.000 άνθρωποι έφυγαν από 16 κοινότητες πολιτών των περιοχών Ασκεράν, Μαρτακέρτ, Μαρτούνι, Σούσι του Αρτσάχ/Ναγκόρνο-Καραμπάχ», ανέφερε ο Γκεγκάμ Στεπανιάν – διαμεσολαβητής για τα δικαιώματα του Καραμπάχ – σε δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας την αρμενική ονομασία για την περιοχή με την πλειονότητα των Αρμενίων, που αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν.