Πιερρακάκης: Ενδιαφέρον από ξένα πανεπιστήμια για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα

«Η εποχή της ανομίας στα πανεπιστήμια χωρίς συνέπειες τελείωσε», όπως ανέφερε, μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο ίδιος τόνισε: «Νομίζω πως είναι αυτό ακριβώς που ζητάει η ελληνική κοινωνία και αυτό θα διαφυλάξει το ελληνικό πανεπιστήμιο από όλους που το επιβουλεύονται».

Σχετικά με το bullying στα σχολεία ο κ. Πιερρακάκης μίλησε για την πλατφόρμα που ετοιμάζεται: «Σε αυτή θα μπορεί ο γονιός αλλά και ο μαθητής από το Γυμνάσιο και πάνω να προχωράει σε καταγγελίες για όσα συμβαίνουν. Η πρώτη διαχείριση τέτοιων περιστατικών θα γίνεται εντός του σχολείου, για τα πιο βαριά περιστατικά θα υπάρχουν άλλες επιστημονικές επιτροπές που θα επιλαμβάνονται».

«Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του bulling θα επανέλθει και η πενθήμερη αποβολή, όπως και ο διαχωρισμός της απουσίας σε δικαιολογημένη και αδικαιολόγητη, ενώ προβλέπεται να διευκολύνεται η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για ειδικές περιπτώσεις θυτών» είπε.

Ο ίδιος μίλησε για ενδιαφέρον από ξένα πανεπιστήμια σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία παραρτημάτων τους στην Ελλάδα και τόνισε το ενδιαφέρον των Ελλήνων καθηγητών που βρίσκονται σε πανεπιστήμια του εξωτερικού να κινήσουν τα πανεπιστήμιά τους να ενδιαφερθούν για αυτή την προοπτική.

«Δεν είναι μόνο τα παραρτήματα των ξένων πανεπιστημίων, είναι και τα δημόσια ΑΕΙ και οι συνέργειες που θα προκύψουν μέσα από την διεθνοποίησή τους. Θα στηθούν κοινά μεταπτυχιακά με μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, ο στόχος είναι να πούμε πως τα δέκα κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού δημιούργησαν κοινά μεταπτυχιακά με ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια και από την άλλη να έχουμε παραρτήματα δέκα μεγάλων πανεπιστημίων του εξωτερικού που θα εγκατασταθούν στη χώρα μας» κατέληξε ο υπουργός.