ΠΑΣΟΚ: Η απρονόητη και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη παρήγαγε ολέθρια αποτελέσματα

“Σήμερα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος προσπάθησε εκ νέου να υποβαθμίσει τον προκλητικό συμβολισμό της πανηγυρικής εκδήλωσης του Έντι Ράμα στην Αθήνα, μιλώντας για «ιδιωτική επίσκεψη στο πλαίσιο περιοδειών», ένα χρόνο πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία”, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου & υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μάντζου, για την τοποθέτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου σχετικά με την εκδήλωση του Πρωθυπουργού της Αλβανίας.

Ο ίδιος τονίζει: “Στην προσπάθειά του, δε, αυτή, ο κ. Μαρινάκης “άδειασε” εξ ίσου πανηγυρικά τον ίδιο τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντη Μπελέρη, που χαρακτήρισε την εκδήλωση ως “πρόκληση” και τη συνέδεσε ευθέως με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη σύλληψή του.

Ας αποφασίσουν, επιτέλους, στην Κυβέρνηση ποια είναι η θέση τους: «προστατεύουν» τον Φ. Μπελέρη, όπως ισχυρίζονται, ή τον εκμεταλλεύονται ψηφοθηρικά, τον εκθέτουν και διαψεύδουν τον ίδιο και όσα εκείνος υποστηρίζει;”, διερωτάται ο κ. Μάντζος.

“Η μόνη αλήθεια είναι ότι η απρονόητη και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που παρήγαγε ολέθρια αποτελέσματα:

-Ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα έκανε εκδήλωση ανήμερα της επετείου σύλληψης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, στέλνοντας μηνύματα παντού, κυρίως στους Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου.

-Και την ίδια ώρα, η Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται σε «διμερές ζήτημα» και όχι σε κριτήριο για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ”, επισημαίνεται.

“Η Νέα Δημοκρατία συνειδητοποιεί με οδυνηρό τρόπο ότι η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να στηρίζεται στη δημιουργία εντυπώσεων και σε μικροκομματικούς υπολογισμούς.

Το κακό είναι ότι το κόστος το επωμίζονται οι Έλληνες πολίτες σε Ελλάδα και Βόρεια Ήπειρο”, καταλήγει η ανακοίνωση.