ΠΑΣΟΚ: Εύλογα ερωτηματικά δημιουργούν οι όροι του διαγωνισμού για την προμήθεια δύο ελικοπτέρων

Εύλογα ερωτηματικά δημιουργούν οι όροι του διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια δύο ελικοπτέρων μεσαίου μεγέθους για υγειονομικές αποστολές και ενός ελικοπτέρου για τη μεταφορά της ομάδας διαχείρισης περιστατικών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ– Κινήματος Αλλαγής.

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο συγκεκριμένος διαγωνισμός που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ για λογαριασμό του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κατέληξε σε μία μόνο προσφορά, καθώς τρεις από τους τέσσερεις κορυφαίους κατασκευαστές ελικοπτέρων στον κόσμο δεν κατέθεσαν προσφορά.

Αυτό συνέβη καθώς τέθηκαν τρεις συγκεκριμένοι όροι σχετικά με την εμβέλεια, τη δυνατότητα μεταφοράς προσωπικού και το ωφέλιμο φορτίο.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τονίζει ότι τόσο ο τρόπος διατύπωσης των κριτηρίων και οι ανεξήγητοι περιορισμοί που επιβάλλουν, όσο και το γεγονός ότι τελικά κατατέθηκε μόλις μία προσφορά στον διαγωνισμό δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά στα οποία καλούν τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, να δώσει σαφέστατες απαντήσεις.