Παππάς: Στο στόχαστρο η μεσαία τάξη, στο απυρόβλητο φοροδιαφυγή και “μεγάλα ψάρια”

Με αφορμή την ανάρτηση σε διαβούλευση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππας, υπογραμμίζει , μεταξύ άλλων, σε δήλωση του πως πλέον βρίσκεται «στο στόχαστρο η μεσαία τάξη, στο απυρόβλητο φοροδιαφυγή και “μεγάλα ψάρια”»

Ο ίδιος σημειώνει: “Η κυβέρνηση της Ν.Δ. κωφεύει απέναντι στις καθολικές αντιδράσεις των επαγγελματικών ενώσεων, των ομοσπονδιών και των επιμελητηρίων.

Επιλέγει τη στοχοποίηση της μεσαίας τάξης με την οριζόντια φορολόγηση επί δικαίων και αδίκων, χωρίς να χτυπάει τη φοροδιαφυγή και τα “μεγάλα ψάρια”.

Λύση είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:
1. Αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ για όλους.
2. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
3. Ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, προστασία της α’ κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης, της αγροτικής γης.
4. Πρόσβαση των ΜμΕ στον τραπεζικό δανεισμό, στο Ταμείο Ανάκαμψης, στα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ο κ. Χατζηδάκης οφείλει να αποσύρει το πισσαρίδειας λογικής νομοσχέδιο και να συζητήσει μαζί με όλους, αντιπολίτευση και φορείς, τους τρόπους αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, την οποία η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν φαίνεται να θέλει να ελέγξει”, καταλήγει ο κ. Παππάς.