Παπαστεργίου: Εντός του έτους θα δημιουργήσουμε ένα super app με βάση το wallet

Τη δημιουργία super app που θα περιέχει όλες τις εφαρμογές στο wallet ετοιμάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβερνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm.

Ο ίδιος δήλωσε πως «το καινούργιο που ψάχνουμε είναι η δημιουργία ενός super app. Σήμερα το ελληνικό Δημόσιο έχει τρεις εφαρμογές, το gov.gr, το myHealth, το wallet. Από το να έχουμε τρεις διαφορετικές, πάμε να φτιάξουμε μια μεγάλη εφαρμογή, στην ουσία η βάση θα είναι το wallet διότι το θέλουμε να είναι το κεντρικό σημείο, και θα γίνει μέσα στη χρονιά. Δεν θα χρειάζεται να ανοίγουμε διαφορετικές εφαρμογές, όλα θα βρίσκονται εκεί».

Παράλληλα, ανέφερε ότι 1,2 εκατομμύρια πολίτες έχουν «κατεβάσει» το wallet, ενώ περίπου 4,5 εκατομμύρια εγγράφηκαν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας.

Για την είσοδο τουριστών στα γήπεδα, ο υπουργός δήλωσε ότι μπορεί να γίνει μέσα από το wallet το οποίο μπορούν να «κατεβάσουν» ως επισκέπτες, θα σκανάρουν το διαβατήριό τους, το κινητό «διαβάζει» το τσιπάκι του διαβατηρίου και αντλεί τα στοιχεία και άρα γίνεται ταυτοποίηση.

Σε μερικές μέρες στο wallet μπαίνει η ακαδημαϊκή ταυτότητα και η κάρτα αιμοδοσίας ενώ έπειτα και η κάρτα ταυτοποίησης του κατοικίδιου, ο φάκελός του, επεσήμανε και προσθεσε ότι ο τρόπος εξέτασης για δίπλωμα οδήγησης θα αλλάξει τον Σεπτέμβριο, ενώ για την επιστολική ψήφο τόνισε ότι πρόκειται για καινοτομία: «Είναι ένα δυνατό crash test να ξεπεράσουμε ότι οι εκλογές είναι μόνο παραβάν. Εφόσον το εγχείρημα της επιστολικής ψήφου πετύχει, που θα πετύχει, θεωρώ ότι την επόμενη μέρα θα ανοίξει η κουβέντα για το πώς μπορούμε να ψηφίσουμε απομακρυσμένα σε ευρωεκλογές ή δημοτικές εκλογές».

Αναφορικά με τον ψηφιακό βοηθό ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε ότι έχει δεχθεί μέχρι σήμερα 397.372 χιλιάδες ερωτήσεις, περίπου 5 χιλιάδες ερωτήσεις την ημέρα.