Παπαστεργίου: 120.000 πολίτες κατέβασαν το Gov.gr.Wallet τον τελευταίο μήνα

“Το Gov.gr.Wallet κατέβασαν 120 χιλιάδες πολίτες τον τελευταίο μήνα και μέσα σε αυτό το διάστημα 230 χιλιάδες Έλληνες εγγράφηκαν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας που στην ουσία αποτελεί τον προθάλαμο, το αρχικό στάδιο για να αποκτήσει κάποιος το κυβερνητικό ψηφιακό πορτοφόλι”, όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στο Real fm και ανέφερε για το tickets.gov.gr πως “από την ώρα που έχουμε αγοράσει το εισιτήριό μας απλά το εισάγουμε στο gov.gr.wallet και τελειώνουμε”.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στον ένα μήνα προσαρμογής, κατά τον οποίο οι φίλαθλοι μπαίνουν στα γήπεδα και με τους δυο τρόπους, τον νέο και τον παλιό, σημειώνοντας ότι το νέο σύστημα εισόδου ισχύει για την Ελλάδα, καθώς στην Ευρώπη ισχύουν οι κανόνες της UEFA και αφορά σε αυτήν την αγωνιστική μόνο για τους αγώνες ποδοσφαίρου.

Για τη νέα πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr αναφορικά με την υποβολή καταγγελιών bullying στα σχολεία, ο ίδιος επεσήμανε πως “η πλατφόρμα είναι πολύ εύχρηστη, είναι μια πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Δεν έχουμε βέβαια πρόσβαση στο περιεχόμενο, και καλώς δεν έχουμε. Ωστόσο, ενημερώθηκα ότι υπήρξαν οι πρώτες καταγγελίες, το νούμερο κατά το πρώτο 24ωρο ήταν μονοψήφιο. Πλέον, γονείς και παιδιά μπορούν να μπούνε και να διαβάσουν, να καταγγείλουν. Υπάρχει προφανώς φερεγγυότητα, ασφάλεια, εχεμύθεια”.

Σχετικά με την καθυστέρηση αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς, τόνισε ότι “υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, πάνω από το 50%, που έχουν πάρει αποζημίωση και περιπτώσεις ανθρώπων που δεν έλαβαν αποζημιώσεις διότι υπήρχαν ζητήματα σχετικά με τη νομιμότητα ή την καταλληλόλητα των κτηρίων. Τα συστήματα, προφανώς αυτοματοποιημένα, έβγαλαν κάποιες ειδοποιήσεις για αυτό και ερχόμαστε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα τα οποία δεν συνάδουν με την λογική, το να ζητάς ΕΝΦΙΑ από έναν άνθρωπο του οποίου το σπίτι έχει πέσει ή έχει κριθεί ακατάλληλο προς χρήση”.

Για το myAADE.app δήλωσε ότι “είναι μια πολύ χρηστική εφαρμογή στο πλαίσιο ενός ψηφιακού κράτους” και μίλησε για την κατάργηση διαδικασιών έκδοσης πιστοποιητικών που στόχο έχει την κατάργηση της γραφειοκρατίας, “καταργώντας στάδια τα οποία θεωρούμε περιττά πλέον στην συναλλαγή του πολίτη με το Δημόσιο”.