Ομάδα Αχτσιόγλου: Σήμερα το φινάλε του σήριαλ με την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ

Γιάννης Δήμου

Πριν 10 ημέρες το «XT» έγραφε πρώτο ότι η ομάδα Αχτσιόγλου (6+6) είναι στα πρόθυρα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η αποκάλυψή μας ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε από την τηλεδιάσκεψη στελεχών της ομάδας, η οποία έδωσε το σύνθημα της αποχώρησης. Σήμερα (23/11) όλα δείχνουν ότι το σήριαλ τελειώνει με ανακοινώσεις από τους «6+6».

Ειδικότερα, με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που συγκάλεσε για σήμερα στις 16:30 ο Στέφανος Κασσελάκης τα στελέχη των «6+6» αναμένεται να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους για την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της ομάδας Αχτσιόγλου, που μετέχουν στην Πολιτική Γραμματεία, δεν θα παραστούν στη συνεδρίαση και θα προβούν νωρίτερα σε ανακοινώσεις. Το ζήτημα συζητήθηκε χθες σε συνεχείς συσκέψεις ενώ αναμένεται να υπάρξει νέο συντονιστικό σήμερα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα επικοινωνήσουν νωρίτερα με τις αρμόδιες αρχές του κόμματος, προκειμένου να ενημερώσουν σχετικά. Υπενθυμίζεται, ότι ο Στ. Κασσελάκης, έχει δηλώσει πως ό,τι είναι να κάνει η ομάδα Αχτσιόγλου, πρέπει να το κάνει γρήγορα.

Κοινοβουλευτική Ομάδα και μετά νέο κόμμα 

Το επόμενο βήμα της ομάδας Αχτσιόγλου είναι ο σχηματισμός Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα της Ομπρέλας, που έχουν ήδη αποχωρήσει από το κόμμα. Από πλευράς βουλευτών αναμένεται να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι 7 που υπέγραψαν το σκληρό κείμενο κατά της νέας ηγεσίας του κόμματος στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή (Έφη Αχτσιόγλου, Σία Αναγνωστοπούλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Θεανώ Φωτίου και Αλέξης Χαρίτσης).

Οι 7 βουλευτές της ομάδας Αχτσιόγλου με τους δύο της Ομπρέλας, θα θέλουν έναν ακόμα βουλευτή για να συγκροτήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα. Κύκλοι των αποχωρούντων αφήνουν να εννοηθεί ότι έχουν εξασφαλίσει περισσότερους από έναν βουλευτή, θεωρώντας βέβαιο τον σχηματισμό Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το ενδιαφέρον εστιάζεται σε 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι τώρα δεν έχουν εκφραστεί ανοιχτά για τις εξελίξεις. Πρόκειται για τους: Γιώργο Ψυχογιό, Οσγκιούρ Φερχάτ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Κώστα Μπάρκα και Μαρίνα Κοντοτόλη, που είχαν ψηφίσει λευκό για την πρόταση του Στ. Κασσελάκη, σχετικά με το νέο προεδρείο της Κονοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε επόμενο στάδιο «6+6» και Ομπρέλα αναμένεται να προχωρήσουν σε σχηματισμό νέου κομματικού φορέα, με πιθανότερο επικεφαλής τον Αλ. Χαρίτση, σύμφωνα με πληροφορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ 

O Αλ. Χαρίτσης επικεφαλής του νέου κομματικού φορέα; Σε αναμονή ο Στ. Κασσελάκης για την ομάδα Αχτσιόγλου