Ο Πούτιν απειλεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο

Με πυρηνικό πόλεμο απειλεί τις δυτικές χώρες ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, εάν στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας του, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως η Δύση είναι αποφασισμένη να αποδυναμώσει τη Ρωσία και υπογράμμισε πως οι ηγέτες της Δύσης δεν καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η ανάμειξή τους σε αυτό που χαρακτήρισε εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας.

“Πρέπει (σ.σ. οι δυτικές χώρες) να συνειδητοποιήσουν πως έχουμε κι εμείς όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφός τους. Όλο αυτό πραγματικά είναι απειλή μιας σύγκρουσης με τη χρήση πυρηνικών όπλων και την καταστροφή του πολιτισμού. Δεν το αντιλαμβάνονται αυτό;” δήλωσε ο Πούτιν.

Παράλληλα, μιλώντας προς τους πολιτικούς των χωρών της Δύσης, ζήτησε να θυμηθούν την τύχη που είχαν ο Αδόλφος Χίτλερ της ναζιστικής Γερμανίας και ο Ναπολέων Βοναπάρτης της Γαλλίας, που εισέβαλαν ανεπιτυχώς στη χώρα του κατά το παρελθόν.

“Όμως τώρα οι συνέπειες θα είναι πολύ πιο τραγικές”, δήλωσε ο Πούτιν και συμπλήρωσε ότι “νομίζουν πως (σ.σ. ο πόλεμος) είναι κινούμενα σχέδια”.