ΝΙΚΗ: Κάθε μέρα και μια νέα εθνική προσβολή με την ανοχή της κυβέρνησης

“Η επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Ράμα και η επίδειξη δύναμης στο κέντρο της Αθήνας με αιχμές και κατηγορίες εναντίον της Ελλάδος υποδαυλίζει την διχόνοια μεταξύ των δύο γειτονικών λαών αποκλειστικά για επίτευξη μικροπολιτικών συμφερόντων από μέρους της Αλβανίας”, επισημαίνει το γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ.

Παράλληλα, τονίζει: “Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος βρίσκεται σε χέρια ανίκανων ανθρώπων. Σε χέρια ανθρώπων που δεν έχουν καμία επαφή με τον πολιτισμό, την ιστορία, τις αξίες του Ελληνισμού. Βρίσκεται σε χέρια ανθρώπων που προσπαθούν να καταπολεμήσουν τον «νατιβισμό» της χώρας τους (προστασία των συμφερόντων των ιθαγενών πολιτών ενός κράτους) όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά δεν ενοχλούνται από τον επιθετικό εθνικισμό άλλων λαών εναντίον της Ελλάδος”.

“Η κυβέρνηση της ΝΔ παρέμεινε απαθής με τον κ. Ράμα, όπως παραμένει και σε όλα τα εθνικά θέματα που αντιμετωπίζει με όμορες χώρες. Δεν είναι πλέον ζήτημα σωφροσύνης και δήθεν στρατηγικής ψυχραιμίας. Είναι επικίνδυνη νοοτροπία υποτέλειας, αδιαφορίας, φόβου και άγνοιας. Την κυβέρνηση της ΝΔ δεν την ενδιαφέρει η πρόοδος, η ευημερία και η ειρηνική συμβίωση των Ελλήνων αλλά μόνο η διατήρηση μίας επικοινωνιακής εικόνας συμβατής με τις εντολές εξωχώριων οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων. Είναι ζήτημα Εθνικής Αξιοπρέπειας για όλους τους Έλληνες, όπου γης. Κάθε μέρα που περνά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη φροντίζει να μας προσφέρει μια νέα Εθνική προσβολή, μια νέα Εθνική ταπείνωση”, προσθέτει.

“Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Kίνημα ΝΙΚΗ θυμίζει στον γειτονικό λαό της Αλβανίας ότι ο εθνικός τους ήρωας είναι ο Έλληνας -Ρωμιός Βυζαντινός Γεώργιος Καστριώτης(Γκιέργκι Καστριότι-Σκεντέρμπεης), γεγονός που δηλώνει ότι είναι περισσότερα εκείνα που ενώνουν τους δύο λαούς παρά όσα οι φαύλοι πολιτικοί και των δύο χωρών προβάλουν για να τους χωρίσουν.

Η ΝΙΚΗ υπενθυμίζει επίσης ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην μυστική εξωτερική πολιτική της ΝΔ ενόψη και της επικείμενης επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στην Άγκυρα και καλεί τον ελληνικό λαό να αποδοκιμάσει εκλογικά την ΝΔ στις επικείμενες Ευρωεκλογές”, καταλήηγει η ανακοίνωση.