Νέες ταυτότητες: Τι θα γίνει με τους στρατιωτικούς;

Με επιστολή της προς τα υπουργεία: Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, επισημαίνει ότι ακόμα δεν δίνεται δυνατότητα χορήγησης νέων ταυτοτήτων στους στρατιωτικούς, ούτε έχει δημοσιευθεί χρονοδιάγραμμα ένταξής τους στους δικαιούχους.

Η πλήρης επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης προς τα υπουργεία είναι η ακόλουθη:

«Με το σχετικό έγγραφό μας, εκφράσαμε, με τις σχετικές επιφυλάξεις που μέχρι σήμερα εκπαιδευτήκαμε από τις κυβερνήσεις να διατηρούμε, την εμπιστοσύνη μας μπροστά στις διαβεβαιώσεις ότι οι στρατιωτικοί, ίσοι προς ίσους απέναντι στους υπόλοιπους πολίτες, θα αποκτήσουν νέες ταυτότητες, ώστε επιτέλους να μπορούν να τις χρησιμοποιούν για όλες τις συναλλαγές τους στη χώρα, αλλά και ως ταξιδιωτικό έγγραφο.

Μέχρι και σήμερα, όχι μόνο δεν δίδεται η δυνατότητα χορήγησής τους στις/στους στρατιωτικούς, αλλά δεν δημοσιεύτηκε το παραμικρό -έστω- χρονοδιάγραμμα ένταξής τους στις/στους δικαιούχους, εντείνοντας περαιτέρω άλλη μία αδικία έναντι των συμπολιτών τους. Ενέργειες της πολιτείας, που εντάσσονται σε φερόμενες υποχρεώσεις της στην ψηφιακή εποχή, φαίνεται ότι, αντί να διευκολύνουν τις/τους στρατιωτικούς, τους ωθούν έτι περαιτέρω στην περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό από την κοινωνία.

Παρακολουθούμε, χωρίς να σχολιάσουμε στον πυρήνα του το θέμα, αν και θα μπορούσαμε να λάβουμε θέση ως Έλληνες πολίτες, να εξελίσσεται μπροστά μας ένα ακόμη γεγονός που αποκλείει εντελώς ρατσιστικά τις/τους στρατιωτικούς από τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αθλητικούς αγώνες των αγαπημένων τους ομάδων.

Με τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για την είσοδο των φιλάθλων σε γηπεδικές αθλητικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να παρακολουθήσουν το αγαπημένο τους άθλημα, αποκλείονται οι στρατιωτικοί, ακόμη και αυτοί που έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια διαρκείας, αφού τα δελτία στρατιωτικών ταυτοτήτων τους δεν μπορούν να αναρτηθούν στην εφαρμογή Gov.gr Wallet, προκειμένου να ταυτοποιηθεί το εισιτήριό τους και να εισέλθουν με qr code. Γιατί δεν μπορούν να αναρτηθούν; Μα γιατί δεν αποτελούν επίσημο έγγραφο με ισχύ έναντι πάντων.

Με το παρόν έγγραφό μας απαιτούμε τις άμεσες ενέργειές σας ώστε επιτέλους, αφ΄ενός να δρομολογηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, για απόκτηση και από τις/τους στρατιωτικούς δελτίων ταυτοτήτων που θα έχουν ισχύ έναντι πάντων, ακόμη και ως ταξιδιωτικών εγγράφων, με ενημέρωσή μας του σχετικού χρονοδιαγράμματος, αλλά και αφετέρου να μπορούν τα ήδη υπάρχοντα δελτία στρατιωτικών ταυτοτήτων να αναρτώνται στην εφαρμογή Gov.gr Wallet.»