Ν. Ανδρουλάκης: Εκλογές στις 6 και 13 Οκτωβρίου για ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που είναι σε εξέλιξη.

Επίσης, να διεξαχθούν οι εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου και ο δεύτερος γύρος, εφόσον χρειαστεί, στις 13 Οκτωβρίου, εισηγήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του.

Όπως είπε ο Ν. Ανδρουλάκης «οι υποψηφιότητες και οι πολιτικές θέσεις όλων μας να παρουσιαστούν σε ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή τρεις εβδομάδες πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών». Επισήμανε ότι τις διαδικαστικές λεπτομέρειες θα ορίσουν τα αρμόδια όργανα στα πρότυπα των εκλογών του 2021 και με βάση το καταστατικό μας, με ανοιχτό τηλεοπτικό διάλογο, ένα ελεύθερο debate».

«Πρόεδρος υπό ομηρία δεν πρόκειται να γίνω»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «πρόεδρος υπό ομηρία δεν πρόκειται να γίνω από κανέναν. Είτε εντός, είτε εκτός ΠΑΣΟΚ. Η αυτονομία της πολιτικής από τα συμφέροντα είναι η πυξίδα της πολιτικής μου διαδρομής. Το έχω πληρώσει αλλά αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Γι’ αυτό λοιπόν οι μόνες σωστές λύσεις, είναι οι καθαρές λύσεις».

Συμπλήρωσε θα ζητήσει την ανανέωση της εντολής της βάσης του Κινήματός μας για ένα ΠΑΣΟΚ ενωμένο, πολιτικά αυτόνομο και πραγματικά δυνατό. «Θα ζητήσω την ανανέωση της εμπιστοσύνης του κόσμου της Παράταξης για να εργαστώ με ακόμη μεγαλύτερη ένταση για την ολική ανατροπή. Ωστε μαζί με το ΠΑΣΟΚ να στοιχηθούν όλες εκείνες οι υγιείς δυνάμεις της πατρίδας μας που θέλουν να μπει ένα τέλος στη σημερινή αλαζονική και πελατειακή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ένα ΠΑΣΟΚ που δεν έχει αυτοσκοπό την εξουσία για την εξουσία αλλά αγωνίζεται να φέρει πραγματική ελπίδα στους πολίτες. Δικαιοσύνη, διαφάνεια και ηθική στην πολιτική». Υποστήριξε ότι «η πραγματική προοπτική για έναν χώρο, θα έρθει μόνο όταν πατάς γερά στα πόδια σου, ξέρεις που πρέπει να πας και δεν έχεις εξαρτήσεις και δεσμεύσεις».

Θολό μήνυμα 

Τόνισε ότι «θα ήθελα να έχουμε πετύχει περισσότερα κι ότι αν μείνουμε ενωμένοι τα πολύ περισσότερα θα έρθουν».

«Δεν ανέβηκε το ΠΑΣΟΚ όσο θα θέλαμε, αλλά το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα σε όλη την ελληνική περιφέρεια, ενώ είχαμε μόνο 2 μονάδες διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε  ο Ν. Ανδρουλάκης.

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι έκανε λάθη, προσθέτοντας ότι έχει χρέος να αναλάβει την ευθύνη ενώ σε κάποια ζητήματα ανέφερε ότι «στείλαμε θολό πολιτικό μήνυμα» και πως  αυτό θα πρέπει να διορθωθεί.