Μαρινάκης: Η ΝΔ προτίθεται να υπερψηφίσει την πρόταση προκαταρκτικής του ΚΚΕ για τα Τέμπη

Την πεποίθηση πως «τα στελέχη μας πρέπει να προσέχουν τις διατυπώσεις τους, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος παρερμηνείας, ο υπουργός ανέλαβε την ευθύνη και ξεκαθάρισε τι εννοούσε με όσα είπε και ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών», εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, για την τραγωδία των Τεμπών, ενώ υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να υπερψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, επιφυλασσόμενη βεβαίως του ακριβούς περιεχόμενου της με την έρευνα να ξεκινά από το 1997 και μετά.

«Ασφαλώς και μας απασχολεί το ζήτημα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, το αποδεικνύουν εξάλλου οι κινήσεις και οι ενέργειες της κυβέρνησης μας, αλλά και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ανέλαβε και μερίδιο των διαχρονικών ευθυνών ακόμη και προηγούμενων κυβερνήσεων. Το σύστημα της τηλεδιοίκησης είναι έτοιμο πλην του σκέλους, που επλήγη από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία, ενώ και η πρωτοβουλία μας για την αλλαγή στον τρόπο επιλογής των διοικήσεων, η οποία δεν υπερψηφίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στοχεύει ακριβώς να εξαλείψει τις διαχρονικές παθογένειες στο Κράτος», υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφορικά με τις αλλαγές στη ρύθμιση για το φορολογικό των ελευθέρων επαγγελματιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο, αναφέροντας ότι κατά το σκέλος της δημόσιας διαβούλευσης «είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις, που θα κάνουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, αλλά και τα κόμματα».

Σχετικά με την υπόθεση Μπελέρη, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «για εμάς το ζήτημα είναι υψίστης σημασίας καθώς αφορά το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Κράτους Δικαίου. Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι πολύ σοβαρά και μαζί με τη χθεσινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελούν κατ’ ουσίαν δικαίωση της θέσης της Ελλάδος που έχει θέσει το θέμα στο ανώτατο δυνατό πολιτικό επίπεδο».

Γγια το μετρό στα Εξάρχεια, υπογράμμισε ότι υπάρχει πλήρης πρόβλεψη για το περιβαλλοντικό, έκανε λόγο για «προσχηματικές ευαισθησίες και επαναστατική γυμναστική κατά της ελληνικής κοινωνίας» και επέμεινε πως το έργο θα συνεχιστεί κανονικά.