Μαρινάκης για Ασημακοπούλου: Κάποια mails έφυγαν, ενώ δεν έπρεπε να φύγουν μετά τις εκλογές του Μαΐου από συνεργάτη του τότε ΓΓ του ΥΠΕΣ

«H έρευνα κατέληξε σε κάποια συμπεράσματα. Το ένα συμπέρασμα είναι ότι κάποια mails έφυγαν, ενώ δεν έπρεπε να φύγουν μετά την εκλογική διαδικασία του Μαΐου του 2023 από συνεργάτη του τότε ΓΓ του ΥΠΕΣ κ. Σταυριανουδάκη γι’ αυτό κι εκείνος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε αν και δεν έχει πλέον αυτά τα καθήκοντα, έχει άλλα καθήκοντα που δεν σχετίζονται με τους εκλογείς, ή οτιδήποτε σχετικό με τις εκλογές. Και μέσω του Γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ του κ. Θεοδωρόπουλου φαίνεται ότι πήγαν σύμφωνα με αυτά που προέκυψαν από αυτή την έρευνα στην ευρωβουλευτή της ΝΔ, χωρίς να μπορώ να γνωρίζω προφανώς, αν η ίδια γνώριζε», όπως υπογράμμισε, μιλώντας στον Real FM, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

O ίδιος τόνισε: «Όλο αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με τις εκλογές, ούτε με την επιστολική ψήφο. Γιατί μιλάμε για στοιχεία που προέκυψαν μετά την ψηφοφορία, αλλά είναι ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων».

Επίσης, υπογ+9 ότι τα στοιχεία δόθηκαν κάποιο χρονικό διάστημα, εβδομάδες, μήνες, μέσω του δεύτερου προσώπου, πριν από την αποστολή του mail που έκανε. «Όμως, το πρόσωπο αυτό τα είχε πολλούς μήνες πριν, από ό,τι έχουμε καταλάβει, που το προσδιορίζουμε κάπου μεταξύ των εκλογικών διαδικασιών του 2023. Είναι στοιχεία τα οποία προέκυψαν μετά την εκλογική διαδικασία» ανέφερε.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία για να μην γίνει απόπειρα εργαλειοποίησης. Ένα πράγμα είναι οι εκλογές, ένα πράγμα είναι τα στοιχεία που προκύπτουν μετά τις εκλογές. Άρα είναι ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Δεν είναι ζήτημα ασφάλειας εκλογών. Δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο γιατί μιλάμε για μια χρονική περίοδο που προηγείται μήνες, πολύ πριν δηλαδή όχι απλώς την ψήφιση του νόμου για την επιστολική ψήφο αλλά τον ορισμό της νέας κυβέρνησης, της κυβέρνησης του Ιουνίου» πρόσθεσε.

Επιπλέον ο κ. Μαρινάκης εξήγησε ότι το ΥΠΕΣ με βάση τα δεδομένα που έχει από τις εκλογές που έχουν διενεργηθεί καλεί τους εκλογείς να γραφτούν στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου. «Προφανώς λοιπόν, επειδή ήταν κοντά αυτό χρονικά με το επίμαχο mail που έστειλε η κ. Ασημακοπούλου, η οποία είχε και κάποιες δικές της λίστες από ψηφοφόρους της, από μέλη, όπως δικαιούται -εγώ δεν ξέρω αν αυτό εμπλέκει με κάποιο τρόπο την κ. Ασημακοπούλου, αυτό που λέμε εν γνώσει, δεν αποδίδω καμία κατηγορία και θεωρώ ότι και η ίδια με τη στάση της σήμερα έδειξε ότι δεν θέλει να υπάρχει καμία εμπλοκή με το κόμμα, με τη διαδικασία και δείχνει και μια στάση ώριμη με αυτό που κάνει και την τιμάει η στάση της αυτή. Αλλά δεν προκύπτει, πέραν πάσης αμφιβολίας -σας το λέω τώρα αυτό, γιατί κι εγώ ήμουν πολύ προσεκτικός όλο αυτό το χρονικό διάστημα- δεν προκύπτει καμία σχέση, ούτε θα μπορούσε να υπάρχει καμία σχέση με τη διαδικασία εγγραφής για την επιστολική ψήφο» είπε.

«Δεν είναι ότι κάποιος γράφτηκε στην επιστολική ψήφο και στη συνέχεια κάποιος τα στοιχεία του, το mail του δηλαδή, το έχει δώσει κάπου. Αυτό θέλω να γίνει σαφές. Προκύπτει κι απ’ την έρευνα και φαντάζομαι θα διαπιστωθεί και από την αρμόδια Αρχή, αλλά οι πολιτικές αποφάσεις, όπως αντιλαμβάνεστε δεν χρειάζεται να συμπίπτουν», δήλωσε.