Μ. Σαλμάς: Διαγράφεται και από τη ΝΔ

Με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Συρεγγέλα, διαγράφεται από μέλος του κόμματος ο Μάριος Σαλμάς. Είχε προηγηθεί η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ μετά από σχετική απόγφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης είχε δηλώσει για την διαγραφή Σαλμά:

«Ο κ. Σαλμάς διεγράφη γιατί σε αντίθεση με τους βουλευτές της ΝΔ, με ό,τι συμβαίνει στην παράταξη και με ό,τι προβλέπει η λειτουργία της ΚΟ της ΝΔ, συνέχισε να αναπαράγει συκοφαντικές διατυπώσεις τη στιγμή που είχε κάνει σχετική ερώτηση στις 25 Ιουνίου, του απάντησε η υπουργός στις 28 Ιουνίου και όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία επανήλθε. Λίγες ημέρες αργότερα ζήτησε και σχετικά έγγραφα τα οποία του επιδόθηκαν. Για την υπόθεση αυτή έχουν ασκηθεί όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο ένδικα βοηθήματα και έχουμε απορριφθεί.

Στη ΝΔ έχουμε μάθει αν υπάρχει κάτι που έχει ποινική διάσταση αν πηγαίνουμε στη δικαιοσύνη και όχι να παίρνουμε σβάρνα τα κανάλια και να διατυπώνουμε κατηγορίες. Αυτό δεν είναι κάτι που έχει σχέση με τη ΝΔ αλλά με άλλα κόμματα. Είναι μια στάση αντίθετη με τη λειτουργία της ΝΔ και γεννά εύλογα ερωτήματα. Είναι άδικο για το σύνολο των βουλευτών να συνδέσουμε μια διαγραφή με ένα νομοσχέδιο ή ένα ζήτημα όπως τα κόκκινα δάνεια όπου είμαστε περήφανοι για τα αποτελέσματα της πολιτικής μας. Ξέρουμε ότι έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμα. Δεν υπονομεύσουμε την πολιτική μας».

Μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ ο Μ. Σαλμάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτακης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια,  επειδή αντιτάχθηκα στην γουοκ ατζέντα για τα ομόφυλα, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανεδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δήλωσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής.»