Λοβέρδος: Οι “Δημοκράτες” θα ξεπεράσουν το 3% στις ευρωεκλογές

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποίησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, επισημαίνοντας πως το κόμμα που ίδρυσε, υπο την ονομασία “Δημοκράτες“, θα ξεπεράσει το 3% στις ευρωεκλογές.

Ο ίδιος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι είναι σημαντική η ανταπόκριση απ’ όλη την Ελλάδα στη πρωτοβουλία του κι ήδη συγκροτούνται παντού πυρήνες υποστηρικτών.

Παράλληλα, δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές και πως το ψηφοδέλτιο των “Δημοκρατών” θα περιλαμβάνει ορισμένους πρώην βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ ενώ ανακοίνωσε ότι πρόκειται να λειτουργήσουν δύο εκλογικά κέντρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι οι «Δημοκράτες» είναι καθαρά κεντρώο κόμμα και απευθύνεται σε ψηφοφόρους τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, για το οποίο υπογράμμισε πως «αποχωρεί από τον χώρο του Κέντρου» προς τα Αριστερά, ενώ συμπλήρωσε σε περίπτωση εκλογής του θα ενταχθεί στην Ομάδα των Φιλελευθέρων (Renew) στο Ευρωκοινοβούλιο.

Επίσης, έκανε γνωστό πως στις 20 Μαρτίου θα ανακοινώσει τον γραμματέα τού κόμματος και στις 26 τον εκπρόσωπο.

Εν συνεχεία, επεσήμανε πως σήμερα επικρατεί γενικευμένη ανασφάλεια, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια κάποια θετικά πράγματα, και ότι οι “Δημοκράτες”, συνδυάζουν τον πατριωτισμό με τις μεταρρυθμιστικές πολιτικές και τη λαϊκότητα.

«Ο αγώνας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι για μια Ένωση προσιτή, δίκαιη, αποτελεσματική. Θα παλέψουμε να αποσύρει η Τουρκία το casus belli. Δεν νοείται χώρα που θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση να απειλεί με πόλεμο ένα μέλος της. Κι ακόμη η κυβέρνηση υποτίμησε την υπόθεση του Φρέντι Μπέλερη. Η πορεία της Αλβανίας προς την ΕΕ πρέπει να ανασταλεί», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

«Οι “Δημοκράτες” θα αγωνιστούμε για την εφαρμογή του Συντάγματος. Όλου του Συντάγματος. Που ως γνωστόν, επιβάλλει την προστασία της πατρίδας, του έθνους, του λαού. Το ξεχνάμε αυτό. Επαναλαμβάνω δεν θα χαρίσουμε τον πατριωτισμό στους φασίστες και τους ακραίους» δήλωσε ενώ δεσμεύτηκε πως θα υποστηρίξει «ό,τι θετικό κάνει η κυβέρνηση. Αλλά θα ασκούμε κριτική ή και θα καταγγέλλουμε όλα τα αρνητικά. Όπως κάναμε και στο σχέδιο νόμου για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».