Λιβύη-πλημμύρες: Πάνω από 5.300 νεκροί και 10.000 αγνοούμενοι

Ανεβαίνει δραματικά ο απολογισμός της φονικής κακοκαιρίας Daniel στη Λιβύη, όπου ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 5.300, όπως ανακοίνωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων αργά την Τρίτη ο Μοχάμεντ Αμπού-Λαμούσα, εκπρόσωπος της του υπουργείου Εσωτερικων της παραλληλης κυβέρνησης της Ανατολικής Λιβύης.

Από την πλευρά του ο Ταρίκ αλ-Χαράζ, ένας άλλος εκπρόσωπος της παραλληλης κυβέρνησης της Ανατολικής Λιβύης, είπε ότι ολόκληρες γειτονιές έχουν ξεβραστεί στη θάλασσα, έχοντας παρασύρει πολλά πτώματα.

Η κατάσταση στην πόλη Ντέρνα, το λιμάνι της Λιβύης, όπου έσπασαν δύο φράγματα το Σαββατοκύριακο, έχει περιγραφεί ως «καταστροφική, πέρα ​​από κάθε λογική». Την ίδια ώρα, ο Ερυθρός Σταυρός και τοπικοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10.000 αγνοούμενους μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Εκατοντάδες σοροί έχουν συγκεντρωθεί σε νεκροταφεία προκειμένου να αναγνωριστούν από τους επιζώντες, σύμφωνα με τον Χαράζ, ο οποίος είπε ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να ξεπεράσει τους 10.000 – αριθμός που αναφέρεται επίσης από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών και Ερυθρών Ημισελήνου.