Λιακούλη: “Πούλησαν” τα emails εκλογέων, χαρακτηρίζουν “σκηνοθετημένη” τη διάρρηξη στο τμήμα εκλογών και μένουν όλοι στις θέσεις τους

“Το σκάνδαλο της διαρροής των προσωπικών στοιχείων των αποδήμων από το Υπουργείο Εσωτερικών έχει πια λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Κάθε μέρα έρχεται στο φως μια νέα διαρροή, ενώ η Υπουργός κα Κεραμέως παραμένει κρυπτόμενη”, όπως δήλωσε η Γραμματέας Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνης Κ.Τ.Ε. Εσωτερικών, Ευαγγελία Λιακούλη, για τις αποκαλύψεις περί σκηνοθετημένης διάρρηξης του γραφείου του Διευθυντή Εκλογώ.

Η ίδια τονίζει: “Η αποκάλυψη ότι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η διάρρηξη στο γραφείο του Διευθυντή Εκλογών του ΥΠΕΣ ήταν σκηνοθετημένη και έρχεται “εκ των έσω”, επιβεβαιώνει πλήρως ότι το Υπουργείο Εσωτερικών είναι ένα “ξέφραγο αμπέλι” και τα στοιχεία των Ελλήνων πολιτών βορά στις πολιτικές επιδιώξεις της Κυβέρνησης. Επιβεβαιώνονται επίσης τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για διαρροή των στοιχείων των αποδήμων επί υπουργίας της κας Κεραμέως, με το Υπουργείο Εσωτερικών να προσπαθεί μέσω του πορίσματός του, να ρίξει τις ευθύνες στους υπαλλήλους του Υπουργείου.

Η συγκάλυψη των ευθυνών της πολιτικής ηγεσίας που επιχείρησε το Υπουργείο Εσωτερικών, πέφτει στο κενό”.

“Ζητάμε από την κα Κεραμέως να αναλάβει επιτέλους την πολιτική ευθύνη και να ενημερώσει τον ελληνικό λαό :

· Πότε τελικά διέρρευσαν τα στοιχεία των ομογενών μας;

· Ποιος κρύβεται πίσω από τη «σκηνοθετημένη διάρρηξη» και πώς συνδέονται οι καταγγελίες αυτές με το σκάνδαλο του «email gate»;

· Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά στο Υπουργείο Εσωτερικών, που έχει καθοριστική σημασία και την απόλυτη ευθύνη για την διασφάλιση της εκλογικής διαδικασίας;”, διερωτάται η κ. Λιακούλη.