Λ. Αυγενάκης: Τέθηκε εκτός ΚΟ της ΝΔ- Εισαγγελική παρέμβαση για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, έθεσε τον βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής. Την επιστολή ανέγνωσε στο Σώμα, το προεδρείο της Βουλής, από την Ολομέλεια.

Κατόπιν τούτου, η ΝΔ, αριθμεί πλέον 157 βουλευτές.

Στο μεταξύ, την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες εκπροσώπων εργαζομένων στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για όσα καταγγέλλεται ότι έγιναν στο αεροδρόμιο, για τα οποία υποβλήθηκε αναφορά και από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Λ. Αυγενάκης: Δεν παραδίδω την έδρα 

Με ανάρτησή του στα social media σχολίασε την απόφαση του πρωθυπουργού για τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ ο Λευτέρης Αυγενάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του.

“Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου απο την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη” αναφέρει ο κ. Αυγενάκης και προσθέτει:

“Ήμουν και παραμένω βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας“.