Ξεκινά το πρόγραμμα για επιδότηση μέρους του κόστους αγοράς και διασύνδεσης των POS

Σύντομα θα ανοίξει ο τέταρτος κύκλος του προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές», για  την επιδότηση μέρους του κόστους αγοράς και διασύνδεσης των POS, μέσω voucher, όπως ανακοινώθηκε στη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη με φορείς για διασύνδεση των POS.

Παράλληλα, σημειώνεται πως«το έργο της διασύνδεσης θα ολοκληρωθεί πάση θυσία. Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει την διακοπή, έστω και εν μέρει, της χρηματοδότησης της χώρας από το Ταμείο Ανάκαμψης, για ένα έργο μάλιστα που είναι προς όφελος της κοινωνίας και θα συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Ιωάννης Μασούτης, αναφέρει: «Στο έργο της διασύνδεσης πρέπει να προχωρήσουμε μαζί, αντιμετωπίζοντας τυχόν προβλήματα που μας μεταφέρουν τα μέλη μας και δίνοντας τα απαραίτητα εργαλεία αλλά και το χρόνο στην αγορά να προσαρμοστεί σε ένα μέτρο που τελικά θα είναι προς όφελος της λειτουργίας της».

Επίσης έγινε γνωστό πως εντός των επομένων ημερών θα ανοίξει ο τέταρτος κύκλος του προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές» που θα επιτρέπει την επιδότηση μέσω voucher μέρους του κόστους αγοράς και διασύνδεσης των POS.