ΚΚΕ: Το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ κλιμακώνει την γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού

“Το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ κλιμακώνει την γενοκτονία του σε βάρος του παλαιστινιακού λαού με την επίθεση στο πέρασμα της Ράφα”, όπως αναφέρει το ΚΚΕ, μέσω ανακοίνωσης.

Παράλληλα, σημειώνει: “Πρόκειται για μια επίθεση προαποφασισμένη, όπως αποδεικνύει και η απόρριψη εκ μέρους του Ισραήλ της πρότασης Αιγύπτου και Κατάρ για εκεχειρία. Καταρρίπτονται έτσι και τα τελευταία προσχήματα των συμμάχων του Ισραήλ, μεταξύ των οποίων και η ελληνική κυβέρνηση, που στηρίζουν την βαρβαρότητα εναντίον των Παλαιστινίων”.

“Ενώνουμε τη φωνή μας με τους λαούς όλου του κόσμου, με τις φοιτητικές κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ και αλλού, που δυναμώνουν και ζητούν τον τερματισμό της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού, την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από την Λωρίδα της Γάζας, την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

“Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, που βαθαίνει με ευθύνη της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων. Να αποχωρήσει η φρεγάτα ΥΔΡΑ από την Ερυθρά Θάλασσα”, καταλήγει το ΚΚΕ.