Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Οδικός χάρτης προς το έκτακτο συνέδριο

Οδικό χάρτη για το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το οποίο και λάβει χώρα από τις 23 έως τις 25 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την απόφαση της της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που συνεδρίασε στις 13 και 14 Ιανουαρίου.

«Η πορεία προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να συνδυαστεί ιδεολογικά και προγραμματικά με την προετοιμασία για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου 2024, που είναι ίσως οι πιο κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών», σημειώνεται.

Η ΚΕ τονίζει πως στις ευρωεκλογές «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως το μεγαλύτερο κόμμα του προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα κι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο» και προσθέτει πως «μέσα από τις γραμμές του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, και την ευρωομάδα της Αριστεράς, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», ενώ επισημαίνεται ότι «ως μια γέφυρα συνεργασίας και συμπόρευσης των αριστερών, σοσιαλιστικών και πράσινων δυνάμεων».

Παράλληλα, η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξουσιοδοτεί την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος να «προσδιορίσει τη διαδικασία των προκριματικών εκλογών για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου», η οποία θα ξεκινήσει στις 25 Γενάρη 2024 «με το άνοιγμα της πλατφόρμας του isyriza για την κατάθεση υποψηφιοτήτων».