Κεχαγιά: Ο κ. Κασσελάκης θα υποβάλει το πόθεν έσχες μέχρι τα τέλη Ιουνίου

«Δεν έχει, πλέον, συμμετοχή σε καμία εταιρεία. Όλες οι μετοχές έχουν μεταβιβαστεί», όπως τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στο ACTION24 για τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη.

Η ίδια τόνισε: «Ένας πολιτικός αρχηγός και ένα κόμμα, δεν λειτουργεί βάσει του τι του υποδεικνύουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, αυτό πρέπει να είναι σαφές σε όλους μας. Ο κ. Κασσελάκης, όπως οφείλει από τον νόμο, μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα υποβάλει το πόθεν έσχες. Όλα θα είναι ξεκάθαρα, όλα θα είναι ανοιχτά, όποιος θέλει θα πάρει και θα διαβάσει το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη και από τη στιγμή που υπάρξουν αντιρρήσεις ή οποιεσδήποτε ενστάσεις, εκεί να τα συζητήσουμε όλα».

Σε δηλώσεις στοστο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, η κ. Κεχαγιά ανέφερε: «Δεν υπάρχει εκκρεμότητα. Υπάρχει καχυποψία της κυβέρνησης ότι κάτι δεν πάει καλά. Από τα στοιχεία που έχουν βγει έως τώρα στη δημοσιότητα εσείς έχετε βρει κάποια παρατυπία; Γιατί αν έχετε βρει κάποια παρατυπία σας παρακαλώ, εγώ είμαι εδώ και να μου διαθέσετε όσο χρόνο εσείς επιθυμείτε να τη συζητήσουμε. Με εξαίρεση το θέμα τού αν δικαιούται να έχει στην αλλοδαπή εταιρεία -θυμίζω ότι ήταν επιχειρηματίας στο εξωτερικό- για το οποίο περιμένουμε να δούμε τι θα πει η Εισαγγελία, πείτε μου ποια άλλη παρατυπία έχει διαπιστωθεί και πάνω σ’ αυτή να συζητήσουμε ό,τι θέλετε».

«Φαίνεται ότι η έρευνα που έγινε από διάφορα “λαγωνικά” του μεγάρου Μαξίμου δεν έβγαλε σαφή συμπεράσματα ή έβγαλε σαφή συμπεράσματα τα οποία δεν αποτυπώθηκαν. Η Πολιτεία Delaware δεν είναι φορολογικός παράδεισος, διότι αν ήταν φορολογικός παράδεισος υποθέτω ότι όλες οι εταιρείες από τις άλλες 49 Πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής θα πήγαιναν να έχουν έδρα σύστασης την Delaware. Όπως και να έχει, η συγκεκριμένη εταιρεία φορολογείται εκεί που δραστηριοποιείται κι εκεί που είναι η έδρα της. Και δεν είναι η Delaware», είπε.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ACTION24, απηύθυνε κάλεσμα στην κυβέρνηση «να διασαφηνίσει για ποιο λόγο ένα επιχειρηματικό ζεύγος, φιλικό του πρωθυπουργού, επέβαινε στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος».

Εν συνεχεία, υπογράμμισε: «Υπήρξε δημοσίευμα το οποίο δεν έχει διαψευστεί. Βγάλαμε μια ανακοίνωση βάσει δημοσιευμάτων και ρωτάμε αν αληθεύει. Απαντήσεις στα ερωτήματα δεν έχουμε λάβει και τα ξαναθέτουμε στην κυβέρνηση. Εφόσον επέβαινε ένα ακόμη ζευγάρι στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα θέλαμε να ξέρουμε: ήταν για λόγους αναψυχής; Ήταν για επιχειρηματικούς λόγους, δηλαδή συνόδευσαν τον πρωθυπουργό και στις επίσημες συναντήσεις του; Μήπως ήταν προσκεκλημένο του Προέδρου Αλ-Σίσι και έπρεπε να ταξιδέψουν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος; Αυτά τα ερωτήματα βάζουμε».

«Φυσικά και ο πρωθυπουργός και θεσμικοί παράγοντες της χώρας, οι οποίοι είναι συγκεκριμένοι, υποχρεούνται θα έλεγα, όχι μόνο δικαιούνται, να ταξιδεύουν με τα κυβερνητικά αεροσκάφη, για να το καταστήσουμε αυτό σαφές. Δεν μπορεί, όμως, να ταξιδεύει το οποιοδήποτε πρόσωπο με το κυβερνητικό αεροσκάφος. Ενθυμούμαι ότι πριν από χρόνια ένας τωρινός υπουργός της κυβέρνησης εγκαλούσε τον τότε πρωθυπουργό, τον κ. Τσίπρα, γιατί σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, που δεν αποδείχτηκαν ποτέ, ενδιαμέσως ενός ταξιδιού στη Λισαβόνα πήγε με τα παιδιά του στη Eurodisney. Έτσι έλεγε, αυτό δεν αποδείχθηκε ποτέ. Είχε αναστατώσει “όλο το σύμπαν”. Εδώ έχουμε κάτι το οποίο δεν έχει διαψευστεί. Τότε είχε διαψευστεί εκείνο το ταξίδι. Και λέμε: γιατί ένα φιλικό ζευγάρι ταξίδευε μαζί του, υπήρχε κάποιος λόγος; Αν υπήρχε να τον κατανοήσουμε», επεσήμανε.

Για τις διαδρομές των emails από το Υπουργείο Εσωτερικών στη ΝΔ, δήλωσε πως «η κυβέρνηση λέει ότι έκανε τη δική της έρευνα». «Παρακαλώ να δώσει στα πολιτικά κόμματα όλα τα στοιχεία και να τα παραδώσει και στον Εισαγγελέα που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση», συμπλήρωσε.

«Ο πρωθυπουργός να μας πει τι έγινε με την έρευνα του Μαξίμου και γιατί έκανε έρευνα το Μαξίμου, δεν εμπιστεύονταν την κυρία Νίκη Κεραμέως, την υπουργό των Εσωτερικών; Πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο και δεν θα το αφήσουμε έτσι. Είναι υποκλοπή προσωπικών δεδομένων και, ενδεχομένως, προσπάθεια υφαρπαγής των emails ψηφοφόρων του εξωτερικού», είπε η κ. Κεχαγιά.

Αναφορικά την τραγωδία των Τεμπών και τις κατηγορίες για συγκάλυψη των ευθυνών στην υπόθεση, εκ μέρους της κυβέρνησης, τόνισε πως αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πως «μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, ενώ έχουμε αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής και τη συζήτηση του πορίσματος της ΝΔ» «με τον αποκλεισμό ουσιωδών μαρτύρων αυτής της υπόθεσης επιχειρείται συγκάλυψη». «Είναι μία καλή ευκαιρία η αυριανή συζήτηση, ο πρωθυπουργός να δείξει καλή θέληση και να συναινέσει η ΝΔ να αρθεί η βουλευτική ασυλία του κ. Καραμανλή. Η υπόθεση να πάει στην τακτική Δικαιοσύνη και να μπορέσουν όλοι να λειτουργήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να πέσει άπλετο φως. Δεν γίνεται να βγαίνει συνεχώς η Ευρωπαϊκή Εισαγγελέας και να λέει “με εμποδίζουν να κάνω έρευνα για τα Tέμπη”, να βγαίνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να λέει “διατηρούμε ανοιχτή την αναφορά των συγγενών το θυμάτων των Tεμπών” και να λέμε “φταίει ο κακός ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος λειτουργεί ανθελληνικά και εκθέτει τη χώρα μας στο εξωτερικό”. Η χώρα μας εκτίθεται μέσω της κυβέρνησης στο εξωτερικό, λόγω της στάσης της απέναντι σε μείζονα θέματα, τα οποία εμείς θεωρούμε και τα χαρακτηρίζουμε εν πολλοίς και σκάνδαλα, όπως αυτό του εγκλήματος των Τεμπών», κατέληξε η ίδια.