Κεχαγιά: Ενοχλημένος ο Ράμα από τη χθεσινή επίσκεψη Κασσελάκη στα μειονοτικά χωριά στην Αλβανία

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Βούλα Κεχαγιά, μίλησε στην εκπομπή «Mind The Trap» του Ρ/Σ «Στο Κόκκινο 105.5».

Η ίδια επεσήμανε για την επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα: “Η ελληνική κυβέρνηση δεν γνώριζε για την άφιξη Ράμα, σύμφωνα με τον υπουργό των Εξωτερικών. Ενημερώθηκε μόλις την Τρίτη και το παρουσιάζει ως μία τυπική επίσκεψη, η οποία συμπίπτει με τις ευρωεκλογές, συμπίπτει με τον ένα χρόνο από τη φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη, αλλά αφορά τις εθνικές εκλογές που θα γίνουν στην Αλβανία, με ορίζοντα το 2025. Μου προκαλεί πολύ μεγάλη απορία.

Είναι λογικό να υπάρχει αμηχανία στο κυβερνητικό στρατόπεδο και μάλλον δεν θα υπάρξει καμία επαφή με την πλευρά Ράμα, αλλά μεγαλύτερη έκπληξη μου προκαλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει να πει κουβέντα για το γεγονός ότι ο κ. Ράμα παρενέβη και στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις. Προφανώς ενοχλημένος από τη χθεσινή επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στα μειονοτικά χωριά στην Αλβανία, «εξήγησε» για ποιο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην αντιπολίτευση και η ΝΔ στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση δεν είχε να πει κουβέντα επ’ αυτού. Κουβέντα. Λέξη”.

Για τις εξελίξεις στην Βόρεια Μακεδονία και τη συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε: “Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες δεν είπε τίποτα σε σχέση με τις εξελίξεις στην Βόρεια Μακεδονία, όπου έχουμε την άνοδο, αναμενόμενη βεβαίως, των εθνικιστικών δυνάμεων του VMRO και όχι μόνο και τις προαναγγελθείσες δηλώσεις ότι δεν θα τηρηθεί η συμφωνία των Πρεσπών και ότι θα απαλειφθεί και το «Βόρεια» από το Βόρεια Μακεδονία.

Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει απάντηση για το πότε θα φέρει στη Βουλή για κατακύρωση τα τρία μνημόνια, τα οποία απορρέουν ως υποχρέωση και από τις δύο πλευρές, για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Και ένα ερώτημα: εφόσον αμφισβητηθεί από τη νέα κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας η συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τι θα κάνει; Θα την υπερασπιστεί ή θα μείνει στην προτεραία γραμμή της, όταν ήταν ακόμη αξιωματική αντιπολίτευση, ότι είναι μία συμφωνία η οποία παραβιάζει τα εθνικά συμφέροντα, για να μη πω προδοτική συμφωνία;”.

Για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Άγκυρα, δήλωσε: “Βλέπω ότι ήδη την υποβαθμίζει η ελληνική πλευρά. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την επίσκεψη στην Τουρκία, τη συνάντηση με τον Ερντογάν, δεδομένου ότι έχουμε και την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Η κυβέρνηση, με απάθεια και αδράνεια, απλώς παρακολούθησε τις εξελίξεις μέχρι να γίνει η μετατροπή πραγματικότητα και γεγονός, ενώ ακόμη και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έβγαλε ανακοίνωση”.