Καθαρά Δευτέρα: “Poor Greeks” ή αλλιώς τοστ με ντολμαδάκια

Με την ανάπτυξη της Ελλάδας να ειναι πενταπλάσια της ευρωζώνης, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, τους μισθούς να καλπάζουν, την ακρίβεια να έχει βάλει χειρόφρενο και τα οικονομικά ζητήματα των πολιτών να εχουν λυθεί μπορουμε να πούμε πως η Καθαρα Δευτερα του 2024 θυμίζει εποχές των 80’s, με “Τσοβόλα δώσ’τα όλα”.

Η παραπάνω παράγραφος θα μπορούσε να είναι βγαλμένη από εκπομπές με viral παρουσιαστές και σχολιαστές, viral στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Μιάς και μιλάμε για πραγματικότητα, αυτές τις ημέρες ακούσαμε, ίσως για πρώτη φορά δημοσίως, το επώνυμο Γκρίνμπεργκ (Σταν το όνομα), από αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, καθώς ο Αμερικάνος σύμβουλος (του πρωθυπουργού) φέρεται να είναι ο άνθρωπος πίσω από την  επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Τέτοια τάξη, τέτοια αλφαδιά σε σκηνοθεσία, ούτε ο Λάνθιμος και ας έχασε το Όσκαρ στο νήμα.

Η (επίπλαστη) πραγματικότητα λοιπόν επιτάσσει την Καθαρά Δευτέρα  ψωμί για τοστ (αντί λαγάνας), φασόλια γίγαντες (αντί για χταπόδι), ντολμαδάκια (το αγαπημένο του πρωθυπουργού) κονσέρβα σε προσφορά σουπερμάρκετ (αντί γαρίδων).

ΥΓ: Αλήθεια φέτος τι είναι πιο ακριβό, ο χαρταετός ή λαγάνα;

ΒΝΝΔ