Στ. Κασσελάκης: Ζητάμε παραπομπή του Κώστα Αχ. Καραμανλή στην τακτική Δικαιοσύνη

«Την ώρα που ο φασισμός προσπαθούσε να επικρατήσει στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε χρόνο ούτε για μία δήλωση καταδίκης. Η έγνοια του ήταν αλλού: Πώς θα κλείσει άρον άρον τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, πώς θα συγκαλύψει το έγκλημα των Τεμπών», υπογραμμίζει, μέσω ανάρτησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Παράλληλα, αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για την απώλεια 57 ανθρώπων, που χάθηκαν επειδή δεν υπήρχε σύστημα σηματοδότησης- τηλεδιοίκησης μετά το 2019» και προσθέτει ότι «έχει όμως την αποκλειστική ευθύνη για τη συγκάλυψη του εγκλήματος». «Τσιμέντο στον τόπο του εγκλήματος, τσιμέντο και στις ευθύνες», σχολιάζει.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «όλοι ξέρουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει σκανδαλωδώς τον Κώστα Καραμανλή επειδή η τύχη τού ενός είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τύχη του άλλου».

Ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με το πόρισμα του δεν ζητάει προανακριτική, αλλά την παραπομπή στην τακτική Δικαιοσύνη του Κώστα Αχ. Καραμανλή, καθότι έχει τελέσει αδικήματα δια παραλείψεως και δεν ισχύει γι’ αυτόν ο νόμος περί ευθύνης υπουργών».

«Δυναμώστε το αίτημα για Δικαιοσύνη. Για να μην έχουν πια τη δυνατότητα τα τζάκια να αλληλοστηρίζονται σε βάρος μας. Η Ελλάδα θα γίνει κράτος δικαίου, θέλουν δε θέλουν», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ 

Στ. Κασσελάκης: «Δεν με κρατάει κανείς»-Ποιο θα είναι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές