Κασσελάκης: Το Κυπριακό πρέπει να είναι βασικός πυλώνας των ελληνοτουρκικών και των ευρωτουρκικών σχέσεων

“Είναι μεγάλη τιμή να έρχομαι πίσω στο σπίτι μου στη Νέα Υόρκη, εδώ στην ομογένεια, εδώ που τόσα ελληνόπουλα έχουν έρθει για να μπορέσουν να διαπρέψουν, καθώς η χώρα μας χρειάζεται μεγάλη βελτίωση σε πάρα πολλά ζητήματα. Κι αυτή η γιορτή, η γιορτή της Επανάστασης, μας θυμίζει ακριβώς για ποιο λόγο αγωνιζόμαστε όλοι εμείς που είμαστε στον δημόσιο βίο. Αγωνιζόμαστε για να τιμήσουμε τους αγώνες αυτούς που μας δίνουν την ελευθερία”, υπογραμμίζει σε ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Νέα Υόρκη.

Ο ίδιος τονίζει: “Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα στην ομογένεια. Πολλοί από σας αντιμετωπίζετε μεγάλες καθυστερήσεις μέχρι και για ένα διαβατήριο. Θέλω να ξέρετε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα σταθεί στο πλευρό σας έτσι ώστε να μπορείτε να αισθάνεστε, όπως κι εγώ προσπαθώ κάθε μέρα στην πατρίδα μας, ισότιμοι Έλληνες”.

“Όντως, το Κυπριακό είναι στην καρδιά του Ελληνισμού. Κι εμείς έχουμε πάρει θέση ξεκάθαρη ότι το Κυπριακό πρέπει να είναι βασικός πυλώνας των ελληνοτουρκικών και των ευρωτουρκικών σχέσεων. Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό στην καρδιά αυτού του διαλόγου, για την αξιωματική αντιπολίτευση”, επεσήμανε ο κ. Κασσελάκηςο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

“Μπορεί να γιορτάζουμε σήμερα τα πρώτα βήματα που έδωσαν ειρήνη, αγάπη και υπερηφάνεια στην Ελλάδα μας, αλλά συγχρόνως μαίνεται και μια ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, με αμάχους οι οποίοι χάνουν τη ζωή τους, χωρίς κανένα τέλος στον ορίζοντα” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο οποίος στη συνέχεια ευχήθηκε ειρήνη στον κόσμο, ειρήνη στη Μέση Ανατολή και άμεση κατάπαυση του πυρός.