Κασσελάκης: Η αιτία της ακρίβειας είναι δομική – Ανήκει στην κυβερνητική φιλοσοφία

Ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ώστε να βοηθηθούν οι καταναλωτές μέσω ρύθμισης της αγοράς, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη του στα γραφεία της Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος τόνισε: «’Αλλη μία επίσκεψη σε άλλη μία Ανεξάρτητη Αρχή που είναι υποστελεχωμένη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση 60% υποστελεχωμένη παρά την υψηλή κατάρτιση που χρειάζεται το έργο της και παρά την εξαιρετικά υψηλή απόδοση του έργου της Επιτροπής Ανταγωνισμού που φέρνει πολύ μεγάλη απόδοση στον καταναλωτή και στον φορολογούμενο», υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για ολόκληρη «αλυσίδα μη αποδοτικού κράτους» και φέρνοντας ως παράδειγμα και τον ΑΣΕΠ και ότι «δεν γίνονται προκηρύξεις» , με αποτέλεσμα τα «ολιγοπώλια» να λειτουργούν « χωρίς φραγμούς».

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ κάνουν μια ηρωική προσπάθεια με χαμηλές απολαβές για να φέρουν όσο πιο πολλή υγεία και ρύθμιση στις αγορές, αλλά δεν είναι οι ίδιοι η αιτία της ακρίβειας. Η αιτία της ακρίβειας σε κάθε έκφανση της ζωής του Έλληνα πολίτη από τα καύσιμα μέχρι τα τρόφιμα και το ρεύμα, είναι δομική και ανήκει στη φιλοσοφία δυστυχώς της κυβερνητικής πολιτικής η οποία δεν επεμβαίνει», είπε ο ίδιος.

Ο κ. Κασσελάκης κατέληξε, λέγοντας πως «έχουμε καταθέσει προτάσεις σε αυτήν την κατεύθυνση θα καταθέσουμε κι άλλες. Αλλά να είμαστε ξεκάθαροι. Η κυβέρνηση και ο κ. Σκρέκας δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από την πολύ καλή προσπάθεια που κάνουν εδώ αυτοί οι άνθρωποι. Αντιθέτως αν ήθελαν, να φέρουν φως στον ανταγωνισμό της αγοράς, να έκαναν τα πάντα για να στελεχωθεί η συγκεκριμένη αρχή άμεσα και επίσης να μεταφερθεί σε μια κτιριακή υποδομή την οποία αναζητούν».