Κακοκαιρία Elias: Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο-Φόβοι για υπερχείλιση του Σπερχειού

Με μήνυμα που εστάλη από το 112 η Αστυνομία επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας από το βράδυ σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η νέα κακοκαιρία Elias. 

Με έκτακτη ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου εξάλλου, προτρέπει τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και αναφέρει συγκεκριμένα ότι “Τα χειρότερα σενάρια για την εξέλιξη της νέας κακοκαιρίας που πλήττει την πόλη μας δυστυχώς επιβεβαιώνονται. Ήδη η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία οχημάτων και εμείς απευθύνουμε έκκληση προς τους πολίτες να συνεργάζονται και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Μην μετακινείστε πρωτίστως για τη δική σας ασφάλεια και μετά για να διευκολύνετε το έργο των συνεργείων που δίνουν ένα πραγματικό τιτάνιο αγώνα.”

Πλημμυρισμένες είναι οι περιοχές Παλαιό Λιμεναρχείο, η Παπαδιαμάντη στο κέντρο από το Δημαρχείο μέχρι και τον κόμβο Αθηνών, η 2ας Νοεμβρίου και ο Αγιος Παντελεήμονας, ενώ άμεσος κίνδυνος υπάρχει και στο Νέο Δέλτα και το ίδρυμα ‘Ασπρες Πεταλούδες όπου απειλεί ο χείμαρρος Ξηριάς.

Πάνω από τον Βόλο,στο Πήλιο όπου βρίσκονται και πολλά προάστια της πόλης, τα νερά κατεβαίνουν με τεράστια δύναμη και απειλούν να σαρώσουν τα πάντα.

Απειλή από τον Σπερχειό 

Την ίδια ώρα, με τα μάτια στραμμένα στον Σπερχειό οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο άμεσης εκκένωσης του χωριού Κόμμα. Τα νερά του ποταμού, λόγω της ισχυρής καταιγίδας που προκαλεί η κακοκαιρία Elias, βρίσκονται σε οριακό σημείο και οι αρμόδιοι ελέγχουν συνεχώς τα αναχώματα, έτσι ώστε να δώσουν άμεσα την εντολή εκκένωσης, την στιγμή που θα ξεφύγει η κατάσταση.

Αρκετές από τις οικογένειες του χωριού έχουν ήδη απομακρυνθεί, είτε μένουν σε ξενοδοχεία που εξασφαλίστηκαν από το δήμο, είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ υπάρχουν κάτοικοι που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους νοιώθοντας ασφαλείς που οι κατοικίες τους έχουν κάποιο ύψος από το έδαφος.

Από το απόγευμα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να ενισχύσουν το ανάχωμα, σε κρίσιμα σημεία, ρίχνοντας υλικό εξορύξεων που μεταφέρουν με μεγάλα φορτηγά.

Στην περιοχή βρίσκονται χωματουργικά μηχανήματα αλλά και βαν μεταφοράς προσωπικού για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κατοίκων όταν κριθεί ότι πρέπει να εκκενωθεί το χωριό.