Κακοκαιρία Daniel: Μεγαλώνει η λίστα του θανάτου-15 οι νεκροί

Στους 15 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel, καθώς εντοπίστηκαν σήμερα τέσσερις σοροί αγνοουμένων.

Η 15η σορός εντοπίστηκε από το Λιμενικό στον Παγασητικό Κόλπο και ανήκει σε 42χρονο που αγνοείτο από τις 5 Σεπτεμβρίου στην Αγία Αικατερίνη Βόλου.

Το μεσημέρι εντοπίστηκαν στην Μεταμόρφωση οι σοροί 85χρονης και του 65χρονου γιού της, που είχαν δηλωθεί αγνοούμενοι στις 9 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σοροί βρέθηκαν μέσα στο σπίτι τους στο χωριό.

Νωρίτερα, εντοπίστηκε σορός μεταξύ των χωριών Πέτρινο και Άγιος Δημήτριος της Καρδίτσας. Το θύμα είναι 58χρονος, που επίσης είχε δηλωθεί αγνοούμενος.

Χθες βραδυ εντοπίστηκε από το λιμενικό σώμα η σορός ενός 77χρονου  στην παραλία των Ελληνικών στην Εύβοια. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα πρόκειται για έναν από τους αγνοούμενους της κακοκαιρίας που έπληξε τη Θεσσαλία και αγνοείτο στην παραλία Πάλτση ανατολικά του Πηλίου.

Συνεπώς, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel έχουν ανέβει στους 15, ενώ οι αγνοούμενοι μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι δύο. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, εξακολουθούν να αγνοούνται από 7-09-2023 δύο Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου

Διασώσεις

Συνολικά 4,250 διασώσεις – απομακρύνσεις ατόμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, έχουν πραγματοποιηθεί από τις 7 το πρωί της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου, έως τις 7 το πρωί σήμερα Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 9.047 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.