Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό από σήμερα το απόγευμα-Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας από το απόγευμα της Δευτέρας 11/03. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κύρια χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας που θα συνεχιστεί και την Τρίτη 12/03 θα είναι:

  • οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες
  • οι ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα πελάγη
  • η πτώση της θερμοκρασίας

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα κατά τόπους χαλαζοπτώσεων θα εκδηλωθούναπό το απόγευμα της Δευτέρας 11/03 στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και στο Βόρειο Ιόνιο, φαινόμενα που έως τη νύχτα της Δευτέρας 11/03 προς Τρίτη 12/03 θα επεκταθούν στα υπόλοιπα τμήματα της Μακεδονίας, της Ηπείρου και του Ιονίου, στη Βόρεια και Δυτική Θεσσαλία και στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων θα εκδηλωθούν και στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο, όπου μάλιστα κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρές.

Από το πρωί της Τρίτης 12/03 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τρίτη 12/03 κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια). Στον χάρτη της Εικόνας 1 παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Τρίτης 12/03 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Πηγή: Meteo.gr