Κ. Ζαχαριάδης: «Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα διαυγή»- Η απάντηση στον Π. Πολάκη

«Εγώ είμαι 20 χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ και τα τελευταία 4 στην Πολιτική Γραμματεία και εδώ και περίπου 8 χρόνια στην Κεντρική Επιτροπή. Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα διαυγή και καθαρά και ήταν η κομματική του επιχορήγηση, ήταν οι εισφορές των βουλευτών, όταν εγώ ήμουν βουλευτής έδινα κάθε μήνα 2.150 ευρώ από τη βουλευτική μου αποζημίωση και βέβαια οι εισφορές των μελών του και έτσι πορεύτηκε αυτό το κόμμα για να το πάρει η σημερινή ηγεσία χωρίς ένα ευρώ χρέος. Αν υπάρχει κάτι άλλο, από αυτά τα οποία λέω, να ειπωθεί καθαρά και χωρίς υπονοούμενα».

Με την παραπάνω τοποθέτηση σχολίασε ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, την ανάρτηση του Στ. Κασσελάκη που αναφέρει πως ο «δικός του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης και δεν θα πάρει ποτέ μαύρα», ενώ κάνει λόγο για την κατάσταση στην οποία παρέλαβε το κόμμα οικονομικά και οργανωτικά, αφήνοντας βαριά υπονοούμενα για την προηγούμενη ηγεσία.

Να μην αφήνεται κανένα παράθυρο και περιθώριο συμψηφισμού

«Δεν επιτρέπεται πάντως, γιατί είδα χθες και τον κύριο Γεωργιάδη, να αφήνεται κανένα παράθυρο και περιθώριο συμψηφισμού, κόμματα τα οποία χρωστάνε 500 εκατομμύρια, μισό δις χρωστά η Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή, 450 εκατομμύρια χρωστάει το ΠΑΣΟΚ, να κάνουν συμψηφισμό με εμάς που δε χρωστάμε ένα ευρώ. Αυτό λοιπόν πρέπει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να το ξεκαθαρίσει και δεν μπορεί σε αυτό να υπάρχει καμία σκιά. Αν υπάρχει κάτι άλλο να το πει ευθέως» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης.

Ερωτηθείς εάν σε συνάρτηση με τις αναρτήσεις Πολάκη και Μωραΐτη, εξωθείται προς την έξοδο, ο κ. Ζαχαριάδης αντέτεινε «από πού; Από το σπίτι μου να με εξωθήσουν στην έξοδο;».

«Καταρχήν, δεν θέλω να σχολιάσω δημόσια τοποθετήσεις άλλων συναγωνιστών, γιατί πιστεύω πάντα ότι όταν είσαι σε ένα κόμμα δίνεις έναν αγώνα και πάντα στα κόμματα κάποιος πηγαίνει επειδή το επιθυμεί και το θέλει και ξέρει πού πηγαίνει. Εγώ λοιπόν ξέρω πάρα πολύ καλά σε ποιο κόμμα είμαι τα τελευταία 20 χρόνια και για ποιες ιδέες αγωνίζομαι και θεωρώ ότι εν πάση περιπτώσει αυτή η δημόσια σύγκρουση, να βγαίνει ένας Νίκος Μωραΐτης, εντάξει, εγώ 20 χρόνια σε αυτό το κόμμα τον ήξερα σαν καλό καλλιτέχνη, πετυχημένο στιχουργό, σοβαρό δημιουργό, δεν τον ήξερα σαν κομματικό στέλεχος και να μου λέει σε εμένα, και εντάξει εμένα, αλλά στον Αλέκο Φλαμπουράρη ο Νίκος Μωραΐτης να πάει στην Νέα Αριστερά, αυτό είναι γελοίο. (…) Ποιος είναι αυτός που έρχεται και μετράει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τα στέλνει από δω και από κει;» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Το σχόλιο του Παύλου είναι απολύτως λάθος. Δηλαδή, παραγνωρίζει ότι εγώ μπήκα μπροστά σε μια πολύ δύσκολη μάχη στο Δήμο της Αθήνας, όταν όλα ήταν στον αέρα και είχαμε βγει από μια συντριπτική ήττα. Και αυτό δεν ήταν προϊόν συνεννόησης με αυτούς οι οποίοι αποχώρησαν. Αλλά ήταν πρόταση από την πλειοψηφία του κόμματος και ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας. Και αν ακόμα κάποιος αφαιρέσει τις ψήφους αυτών που στη συνέχεια κακώς αποχώρησαν, θα δει ότι πάλι η δική μου η πρόταση θα ήταν πλειοψηφική και δεν ήταν κόντρα σε καμία άλλη υποψηφιότητα που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως. Γιατί πολύ απλά οποιαδήποτε άλλη προηγούμενη υποψηφιότητα δεν είχε καταγράψει μια κίνηση από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο του 2023. Αντί λοιπόν όλοι να αναγνωρίσουμε το θετικό ότι σε μια δύσκολη περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει τότε 17,8, δεν είχαμε το 14,9 που έχουμε τώρα, εμείς με την Ανοιχτή Πόλη πήραμε 13,3 και συνεργαστήκαμε με τον Χάρη Δούκα στο δεύτερο γύρο. Και μη βλέπετε σήμερα που ο Μητσοτάκης είναι στο 28. Ο Χάρης κατόρθωσε και με τη δική μας τη συμβολή να κερδίσει τη Μπακογιάννη που είχε πάρει 41. (…) Λιγότερο από τρεις μήνες από τη συντριπτική νίκη του Μητσοτάκη και τη μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ τότε, εμείς μπήκαμε μέσα σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον που ήταν πριν από μία διάσπαση, η οποία φαινόταν, ερχόταν. (…) Ξέρετε πόσα εάν θα μπορούσα να πω εγώ για τον Παύλο στον αέρα, όλα αυτά τα δέκα χρόνια; Αυτή είναι η δουλειά μας; Εγώ δεν τα λέω στον αέρα. Έχει όργανα το κόμμα. Όταν με το καλό συνεδριάσουν θα τα πω. (…) Όταν εγώ μπήκα μπροστά, πολλά κορυφαία στελέχη, τα έχω πει στα όργανα αυτά, κάνανε την πάπια. Όχι για τον Δήμο της Αθήνας, για όλους τους μεγάλους δήμους σε όλη την περιφέρεια. Εγώ μπήκα μπροστά. Όχι να τα ακούω κιόλας. (…) Ο Παύλος πρέπει να μας πει, γιατί στην Κρήτη, εκεί που από το 12 όλος ο κόσμος ο προοδευτικός της κεντροαριστεράς ψήφιζε τον ΣΥΡΙΖΑ, τον εγκατέλειψε και το τρίτο κόμμα έγινε πρώτο αντί να έχει κομματικού χαρακτήρα βεβαιότητες για την Αθήνα. Έτσι δεν είναι; Έτσι λέω εγώ» ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης.

Κληθείς να σχολιάσει το σημείο της ανάρτησης του κ. Κασσελάκη, όπου λέει ότι μερικές καριέρες τελειώνουν και άλλες αρχίζουν, σημείωσε «καλά, είμαι σίγουρος ότι δεν το λέει για μένα, γιατί εγώ τουλάχιστον δεν κάνω καριέρα στο κόμμα μου. Εμείς στην Αριστερά δεν κάνουμε καριέρα. Εμείς εδώ είμαστε σύντροφοι. Προσφέρουμε, παλεύουμε για κάποιες ιδέες και για κάποιες αξίες. Καριέρα κάνεις σε μια επιχείρηση, σε έναν άλλο στίβο. Αλλά στην πολιτική και δη σε αυτό το κόμμα, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνεις καριέρα».

«Τι θα πει, κάνω καριέρα στον ΣΥΡΙΖΑ;» ανέφερε, επισημαίνοντας πως ήταν ήδη στο κόμμα ο κ. Ζαχαριάδης και εκεί «τον βρήκε» ο Παύλος Πολάκης.

Πηγή: ertnews.gr